Izvor: Nezavisne novine | Četvrtak, 18.06.2020.| 12:21
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Banjalučani uskoro dobijaju nove sadržaje za rekreaciju - Predstavljeno idejno rješenje za park prirode Suturlija

Ilustracija (Foto: shulgenko/shutterstock.com)
Banjalučani bi već tokom ove godine trebalo da dobiju dodatne sadržaje za rekreaciju, najavljeno je danas tokom predstavljanja idejnog rješenja budućeg parka prirode Suturlija.

Idejno rješenje nove rekreativne zone, koja je locirana svega tri kilometra od centra grada, danas je zajedno sa timom arhitekata predstavio inicijator ovog projekta - predsjednik Skupštine grada Banjaluka Zoran Talić.

Talić je naglasio da su proteklih godinu i po dana trajale aktivnosti na pripremi projekta i potrebne dokumentacije za početak radova, te precizirao da su, za početak, bili fokusirani na lokalitet donjeg toka Suturlije, gdje je planiran razvoj rekreativnih sadržaja.

On je pojasnio da je identifikovano oko hektar i po gradskog zemljišta koje može da se organizuje za novo izletište u gradu koje bi služilo svim sugrađanima, ali i školarcima za izlete.

- Već smo radili poribljavanje kako bi Suturlija bila prepoznatljiva i po ribljem fondu. Želja nam je da se razvija i prostor za sve sportske aktivnosti, pogotovo što su ovom lokaliteteu već aktivni penjački klubovi - rekao je Talić.

Talić je istakao da je Suturlija potencijal koji zaslužuje pažnju.

- Danas započinjemo jednu fazu koja treba da nas okupi oko donjeg toka, a u narednom periodu i generacije koju budu dolazile da nadograde koncept i da to bude jedna izletnička i sportsko-rekreativna oaza - zaključio je Talić.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je da Banjalučani već imaju naviku da dolaze na taj prostor, te da ovu lokaciju treba dalje uređivati, kao i da se već ove godine može raditi jedna od faza ovog projekta.

Radojičić je naveo da, osim infrastrukture, građani danas traže i prostore za rekreaciju, izlete, bavljenje sportom i zdravim životom.

- U tom pravcu Banjaluka u proteklim godinama ima niz inicijativa na različitim krajevima grada - kaže Radojičić.

On je čestitao predsjedniku gradskog parlamenta Zoranu Taliću, koji se angažovao na projektu za uređenje Suturlije i doveo ga do faze realizacije.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.