NavMenu

Banjalučani uskoro dobijaju nove sadržaje za rekreaciju - Predstavljeno idejno rješenje za park prirode Suturlija

Izvor: Nezavisne novine Četvrtak, 18.06.2020. 12:21
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: shulgenko/shutterstock.com)Ilustracija
Banjalučani bi već tokom ove godine trebalo da dobiju dodatne sadržaje za rekreaciju, najavljeno je danas tokom predstavljanja idejnog rješenja budućeg parka prirode Suturlija.

Idejno rješenje nove rekreativne zone, koja je locirana svega tri kilometra od centra grada, danas je zajedno sa timom arhitekata predstavio inicijator ovog projekta - predsjednik Skupštine grada Banjaluka Zoran Talić.

Talić je naglasio da su proteklih godinu i po dana trajale aktivnosti na pripremi projekta i potrebne dokumentacije za početak radova, te precizirao da su, za početak, bili fokusirani na lokalitet donjeg toka Suturlije, gdje je planiran razvoj rekreativnih sadržaja.

On je pojasnio da je identifikovano oko hektar i po gradskog zemljišta koje može da se organizuje za novo izletište u gradu koje bi služilo svim sugrađanima, ali i školarcima za izlete.

- Već smo radili poribljavanje kako bi Suturlija bila prepoznatljiva i po ribljem fondu. Želja nam je da se razvija i prostor za sve sportske aktivnosti, pogotovo što su ovom lokaliteteu već aktivni penjački klubovi - rekao je Talić.

Talić je istakao da je Suturlija potencijal koji zaslužuje pažnju.

- Danas započinjemo jednu fazu koja treba da nas okupi oko donjeg toka, a u narednom periodu i generacije koju budu dolazile da nadograde koncept i da to bude jedna izletnička i sportsko-rekreativna oaza - zaključio je Talić.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je da Banjalučani već imaju naviku da dolaze na taj prostor, te da ovu lokaciju treba dalje uređivati, kao i da se već ove godine može raditi jedna od faza ovog projekta.

Radojičić je naveo da, osim infrastrukture, građani danas traže i prostore za rekreaciju, izlete, bavljenje sportom i zdravim životom.

- U tom pravcu Banjaluka u proteklim godinama ima niz inicijativa na različitim krajevima grada - kaže Radojičić.

On je čestitao predsjedniku gradskog parlamenta Zoranu Taliću, koji se angažovao na projektu za uređenje Suturlije i doveo ga do faze realizacije.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Po treći put raspisan tender za idejno rješenje brze ceste Doboj Istok-Gračanica-Šićki Brod

Autoceste FBiH raspisale su po treći put javni poziv za izradu idejnog rješenja i studije brze ceste Doboj Istok-Gračanica-Šićki Brod. Rok za pružanje usluga je šest mjeseci od dana dostavljanja garancije za uredno izvršenje ugovora, a cijena je ostala 350.000 KM bez PDV-a ili 409.500 sa PDV-om. Prva dva nedavno raspisana tendera su poništena, jedan zbog "dokazivi razlozi koji su izvan kontrole ugovornog organa i koji se nisu mogli

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.