NavMenu

Predstavnici noćnih klubova i kafana iz RS traže ukidanje zabrane rada

Izvor: Nezavisne novine Četvrtak, 18.06.2020. 09:05
Komentari
Podeli
(Foto: Pressmaster/shutterstock.com)
Predstavnici noćnih klubova i kafana u Republici Srpskoj zahtijevaju ublažavanje mjera i traže ukidanje zabrane rada, jer kako navode, nakon stabilizacije pandemije virusa kovid-19, sve države regiona ublažile su mjere zabrane kretanja i okupljanja.

Oni su podsjetili da su počeli sa radom kafići, restorani, tržni centri, kozmetički i frizerski saloni, kao i svi objekti ugostiteljskog i uslužnog sadržaja.

Kako navode, sa početkom juna sve države regiona, kao i neke evropske i svjetske države koje su najjače bile pogođene pandemijom korona virusa, poput Španije, Kine i nekih dijelova Italije, odobrile su rad noćnih klubova.

- Kada govorimo o BiH, Federacija BiH kao i Brčko distrikt, takođe se pridržavaju modela ostalih država, te je noćni život sada već u punoj snazi, dok je Republika Srpska jedini entitet u regionu koji i dalje drži najstrože mjere zabrane iako je u prethodnim mjesecima najmanji broj zaraženih bio baš ovdje - podsjećaju predstavnici noćnih klubova i kafana.

Oni takođe ističu da je ovaj problem ujedinio je predstavnike svih noćnih klubova i kafana u Republici Srpskoj, od kojih je većina već sada na ivici egzistencije nakon više od tri mjeseca zabrane rada.

Kažu da porodice svih zaposlenih u klubovima kao i svi njihovi dobavljači i saradnici, trpe velike gubitke, dok stanovnici Republike Srpske masovno odlaze u Federaciju BiH , Hrvatsku ili Srbiju i tamo ostavljaju svoj novac, a kafići u Republici Srpskoj preuzimaju ulogu klubova, te se sada sve češće u njima organizuju dnevne žurke sa velikim brojem ljudi.

Stoga, predstavnici noćnih klubova i kafana apeluju ublažavanje mjera i traže ukidanje zabrane rada.

Oni napominju da su ovu inicijativu podržali i svi predstavnici svečanih i svadbenih salona, koji takođe u ovom trenutku trpe nemjerljive gubitke nakon otkazivanja svih svadbi, proslava, seminara i konferencija koje su bile zakazane u ovom periodu, kao i svih svečanosti koje su bile planirane tokom ljeta, jer se ni ne pominje ublažavanje mjera.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Industrija, Finansije, IT, Telekomunikacije

Neuspjeh velike njemačke investicije u BiH - Emka Bosnia u brojnim problemima

Kompanija Emka Bosnia najveća je firma u Goraždu i jedna od najvažnijih njemačkih investicija u Bosni i Hercegovini. No, dok investicije iz Njemačke u BiH uglavnom nižu uspjehe i predstavljaju primjer dobrog odnosa prema radnicima, ova kompanija u posljednje vrijeme ide malo drugačijim putem. Naime, firma je prošle godine poslovala s gubitkom od preko 9 mil KM, piše BiznisInfo.ba. Firma je imala ukupne prihode od oko 80 mil KM, što

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.