Izvor: eKapija | Utorak, 16.06.2020.| 07:50
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Američka kompanija Epic Games gradiće naučni centar i razvojni kampus u Novom Sadu

Ilustracija (Foto: dotshock/shutterstock.com)
Novosadska IT kompanija 3Lateral članica američke kompanije Epic Games, jedne od vodećih tehnoloških kompanija iz oblasti interaktivne zabave, kupila je parcelu u samom centru Novog Sada za izgradnju novog radnog prostora za svoj tim u Srbiji na javnoj licitaciji koja je održana 9. juna 2020. godine.

Izgradnja razvojnog kampusa, u blizini Univerziteta u Radničkoj ulici br. 32 u Novom Sadu, predstavlja naredni korak investiranja kompanije Epic Games u IT zajednicu ovog regiona. Za tri do četiri godine će na ovoj lokaciji raditi stručnjaci iz oblasti umetnosti i računarskih nauka na razvoju najnaprednijih tehnologija za cijeli svijet.

Direktor kompanije 3lateral Vladimir Mastilović naglasio je da se ta kompanija bavi interaktivnim medijima, odnosno medijima budućnosti za kompjutersko modelovanje i vizuelizaciju.

- Zbog naglašene interaktivnosti, neophodno je razumijevanje širokog spektra vještina i znanja – iz umjetnosti, matematike, programiranja, pa čak i psihologije, kako bi se vjerodostojno predstavio jedan digitalni karakter. Blizina univerziteta lokaciji predviđenoj za izgradnju naše poslovne zgrade nam je bitna upravo zbog te multidisciplinarnosti. Mi želimo da proširimo dijalog sa akademskom zajednicom Novog Sada i da kreiramo tim visoko motivisanih ljudi. Tek smo kupili zemljište i očekuju nas dalje radnje vezane za projektovanje i izgradnju. Naša kompanija je formatirana tako da pravimo proizvode pomoću kojih se prave neki drugi proizvodi, stoga je uspjeh drugih i naš uspjeh. Želimo da edukujemo i ostale da uspeju kao i mi, zato ulažemo u obrazovanje kadrova. Plan nam je da se uselimo u novu zgradu za tri do četiri godine i tu će raditi stručnjaci iz oblasti umjetnosti i računarskih nauka na razvoju najnaprednijih tehnologija za cijeli svijet - zaključio je Mastilović.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.