Izvor: eKapija | Ponedjeljak, 15.06.2020.| 15:06
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Firma Unijat M iz Prijedora počinje gradnju policijskog internata u Banjaluci - Skoro 8 mil KM za smještaj 480 kadeta

(Foto: Shi Yali/shutterstock.com)
Nakon što je okončan postupak izbora građevinske firme koja će graditi budući internat za polaznike Policijske akademije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, nedavno je svečano položen kamen temeljac za početak radova koji bi trebalo da traju 480 kalendarskih dana.

Kako su za eKapiju rekli iz MUP-a RS, na tenderu za gradnju internata pristiglo je osam ponuda, dok je sedam ocijenjeno kvalifikovanim, odnosno tehnički prihvatljivim.

- Nakon provedene e-aukcije, u kojoj je učestvovalo ovih sedam ponuda, najnižu cijenu je ponudio Unijat M Prijedor u iznosu od 7.904.000 KM bez PDV-a. Napominjemo da je kriterijum za ocjenu ponuda bio je najniža cijena tehnički prihvatljive ponude - istakli su iz MUP-a RS.

Dodali su i da je ugovor o izvođenju radova sa navedenim subjektom zaključen 2. juna 2020. godine, kao i da je početak radova (uvođenje izvođača u posao) planiran do 15. juna.

- Planirani period izvođenja radova je 480 kalendarskih dana od dana uvođenja izvođača u posao.

Kapacitet 480 kadeta i kongresna sala za 500 učesnika

Planirano je da ukupna bruto površina etaža budućeg internata bude 9.361 m2, a da objekat bude na tri sprata u krugu Centra za obuku u banjalučkom naselju Zalužani. Namjena planiranog objekta je velikim dijelom za smještaj kadeta Policijske akademije, njih 480 u 120 soba sa kupatilima, potom za kancelarijske prostorije i kabinete - na prizemlju i dva sprata, dok se na trećem spratu planiraju sobe i apartmani za gostujuće predavače. Centralni položaj zauzima kongresna sala sa 504 mjesta za slušaoce sa pratećim sadržajima.

Kako saznajemo, u prizemlju objekta biće smješteni ulazni hol, veliki prijemni prostor sa recepcijom odakle se može pristupiti centralnom dijelu objekta, a lijevo i desno se pristupa kancelarijskim prostorima, a potom se hodnici u kojima su smještene kancelarije, račvaju se ponovo lijevo i desno do smještajnih jedinica.

Vertikalne komunikacije od centralnog ulaza idu do prvog sprata na kome je kongresna sala u centralnom dijelu a po istom principu kao u prizemlju hodnici lijevo i desno vode do kancelarija i završavaju se račvanjem lijevo i desno u smještajnom dijelu. Na isti način organizovani su drugi i treći sprat.

Prizemlje će se koristiti, osim glavnog ulaznog hola i za tehničke prostorije gdje je ulaz sa ulice do centralno smještenog informativnog pulta, a u sklopu njega administratorski prostor, tehnička prostorija ili bočnih strana do kotlovnice, vešeraja.

Horizontalni gabarit objekta je nepravilnog oblika, centralni dio gdje je kongresna sala je pravilne pravougaone forme, a odatle lijevo i desno vode krakovi kancelarija koji se završavaju račvanjem lijevo i desno u hodnike soba. Na spratnim etažama centralnog dijela formiran je konzolni prepust dok su smještajni paviljoni kao i kancelariski dijelovi kompaktne cjeline kojima gabarit ostaje nepromijenjen od prizemlja do treće etaže. Vertikalni gabarit definisan je spratnošću prizemlje i tri sprata.

S.T.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.