NavMenu

U stečaju Eurohausa povjerioci opšteg isplatnog reda namireni 100%

Izvor: Indikator Subota, 13.06.2020. 11:43
Komentari
Podeli
(Foto: mojo cp/shutterstock.com)
U berzno-posredničkoj kući Eurohaus Sarajevo, koja je već tri godine u stečaju, bit će obavljena druga dioba povjeriocima.

Stečajni sudija Edina Bučan van ročišta 4. juna 2020. godine donio je rješenje kojim zbir priznatih potraživanja općeg isplatnog reda iznosi 103.241 KM.

Druga djelimična dioba općeg isplatnog reda je predviđena u procentu od 25%, što sa ranijom isplatom od 75% čini 100% diobu općeg isplatnog reda, a iznos stečajne mase koja je na raspolaganju za diobu iznosi 19.669 KM.

Stečajni sudija u obavještenju navodi da se povjerioci čije potraživanje nije priznato i za čije potraživanje ne postoji izvršni naslov ili konačna presuda, upućuju na odredbu člana 119. Zakona o stečajnom postupku, a povjerioci koji imaju pravo na odvojeno namirenje na odredbu člana 120. istog Zakona.

U odnosu na povjerioce koji nisu uzeti u obzir kod ove dijelimične diobe, primijenit će se odredba člana 121. Zakona o stečajnom postupku.

Prema pomenutim članovima zakona, povjerioci trebaju u zakonskom roku podnijeti dokaze o pravu na namirenje, ukoliko ih imaju.

Osnivači Eurohausa su DUF Euroinvest Podgorica, Vedranka Gadžić, Suad Kurtčehajić, Fadil Ćosibegović i Boiša Šotra sa ukupnim kapitalom od 300.000 KM.

Svojevremeno Eurohaus je bila najveća brokerska kuća na Sarajevskoj berzi i imala je podružnice u Sarajevu, Bugojnu, Banovićima, Lukavcu, Srebreniku, Bihaću, Goraždu, Gračanici, Mostaru, Travniku, Tuzli, Živinicama i Busovači. Za ostvareni godišnji promet i transakcije često je nagrađivana od Sarjevske berze.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.