NavMenu

Prijedorska Mira želi preseliti proizvodnju u novoizgrađeni pogon - Kompanija planira razvoj i širenje

Izvor: eKapija Petak, 12.06.2020. 12:06
Komentari
Podeli
(Foto: Prijedorgrad.org)
Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković je u četvrtak, 11. juna, sa rukovodstvom Mire obišao novi pogon te kompanije na Svalama koji je davno započeo sa izgradnjom, a u posljednjim godinu-dvije dana su završene investicije na području ovog objekta.

- Mi smo danas imali dogovore oko osnovnih potreba infrastrukture koje su neophodne, a to je prije svega vodovod koji nije adekvatno riješen na ovoj lokaciji, a dio dovoda te infrastrukture do granica preduzeća je na Gradu. U narednom periodu vidjećemo kada se Vodovod izjasni zašto je to tako, a budući da je Grad Prijedor za sve svoje investitore spreman, pa će tako i Miri pomoći u svim segmentima sa obezbjeđivanjem i projektnih varijanti, a i materijalnih sredstava koja će to obezbijediti, ali moramo tačno znati na čemu smo - izjavio je Đaković, a prenosi sajt Grada.

On je dodao da je upoznat da je namjera Mire da kompletan pogon koji se nalazi u centru grada premjesti u ove proizvodne pogone gdje će biti prostora za širenje novih proizvdnih linija, a prostor u gradu će ponuditi na tržištu nekom drugom poslovnom partneru da bi on uselio sa svojim poslovima.

- I to je dobro za grad jer stvara dalje uslove za otvaranje novih radnih mjesta i to ćemo zajedno, nadam se, u dogledno vrijeme i uraditi - zaključio je Đaković.

Direktor Mire Marica Vidaković je istakla da je od 68.000 kvadratnih metara zemljišta na Svalama 28.000 bruto razvedene površine i da je on budući razvoj kompanije.

- Ovdje imamo uslove da preselimo veći dio keksarskog biznisa Grupe Kraš, pogotovo preseliti Miru Prijedor i naravno imamo mogućnost razvijanja dalje budući da na lokaciji u Ulici Kralja Aleksandra ne možemo staviti više ni jednu modernu liniju jer je to postao mali, uzak i neadekvatan prostor - kazala je Vidaković.

Ona je dodala da je što se tiče same lokacije ona tehničko-tehnološki sada onemogućena za selidbu jer ima loš pritisak vode.

- To trebamo riješiti sa Vodovodom jer ne može industrija bez adekvatnog pritiska bara raditi i ono što nam je ostalo da riješimo sa gradom, iako smo to već riješili, to je pitanje nekih čestica koje moramo do kraja završiti jer smo 2016. godine potpisali ugovor, a sada je to potrebno u praksi realizovati - istakla je Vidaković.

Ona je istakla da je tu i nešto složeniji posao koji ne zavisi samo od Grada već od više ministarstava, a to je plinska stanica koja će biti ukopana u zemlju sa propan-butan plinom.

- To su neki razlozi zbog koji ovog trenutka ne možemo seliti, ali su naši planovi da u slijedećih godinu dana počne selibda sa lokacije u centru grada i da se upustimo u kupovinu moderne tehnologije. Mi smo već kupili dvije moderne linije, dolazi nam oprema iz Italije i to je kraj jer se tamo ne može staviti ni jedna mašina, a mi imamo namjeru rasti i širiti se - naglasila je Vidaković.

Ona je dodala da potom slijedi i zapošljavanje novih ljudi i povećanja kapaciteta i proširenje asortinama proizvoda.

- Mira trenutno zapošljava 350 radnika i u ovih pet mjeseci ima i veću proizvodnju i veću prodaju u odnosu na prošlu godinu i vrlo je profitna kompanija. Trenutno je Kraš Zagreb otkupio sve akcije na tržištu i za koji dan će Mira biti 100% u vlasništvu Kraša - zaključila je Vidaković.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.