NavMenu

Hoteli širom RS spremni za domaće turiste - U toku prijave za dodjelu vaučera

Izvor: Glas Srpske Petak, 12.06.2020. 08:58
Komentari
Podeli
Banjaluka (Foto: banjaluka.rs.ba)Banjaluka
Za učešće u projektu dodjele turističkih vaučera do sada se prijavilo pet agencija i 15 ugostitelja iz svih krajeva Republike koji nude usluge smještaja kako bi stanovnici Srpske tokom godišnjeg odmora mogli uživati u prirodnim ljepotama i gastronomskim specijalitetima, a sve u cilju oporavka domaćeg turizma od posljedica epidemije virusa korona.

Ministarstvo trgovine i turizma RS raspisalo je 5. juna Javni poziv ugostiteljima i turističkim agencijama za dostavu prijave radi učešća u realizaciji dodjele turističkih vaučera u iznosu od 100 KM u ugostiteljskim objektima na teritoriji Srpske, a rok za podnošenje prijava ističe 1. novembra.

- U toku je izrada evidencije svih ugostiteljskih objekata koji su se prijavili i u kojima je moguće rezervisati smještaj, kao i evidencije svih turističkih agencija posredstvom kojih je moguće rezervisati smještaj u nekom od ugostiteljskih objekata. Evidencija će biti javno dostupna na internet stranici ministarstva i svakodnevno će biti ažurirana, u zavisnosti od broja prijava koje budu pristizale - naveli su u resornom ministarstvu, naglasivši da očekuju da u narednim danima broj prijava bude znatno veći.

Podsjetili su da je cilj projekta podrška privrednim subjektima u oblasti turizma i ugostiteljstva koji su pretrpjeli znatne štete usljed pandemije virusa korona, te podsticanje razvoja domaćeg turizma.

Velika očekivanja od ovog projekta imaju u Trebinju, koje je, prema riječima direktora tamošnje Turističke organizacije Marka Radića Mediteran za stanovnike Srpske.

- Trebinje spada u top destinacije kada je riječ o turizmu Srpske i uvjeren sam da će veliki broj vaučera biti potrošen upravo u našem gradu. Naša turistička ponuda je univerzalna tokom cijele godine. Oslanjamo se na eno-gastro ponudu, jako smo uporište vjerskog turizma, a ljeto će sigurno staviti akcenat i na sva naša prirodna i vještačka kupališta te Grad Sunca sa svim svojim sadržajima - istakao je Radić.

Portparol JU Turističke organizacije Banjaluka Branka Branković kaže da će vaučeri namijenjeni domaćim turistima u velikoj mjeri doprinijeti oporavku turizma i u gradu na Vrbasu, navodeći da u narednim mjesecima očekuju značajan dolazak gostiju.


- Ovo je dobra prilika da stanovništvo istočnog dijela Srpske posjeti Banjaluku, naročito omladina kojoj se nudi obilje sadržaja. Grad na Vrbasu osim što je administrativni centar, obiluje brojnim prirodnim i kulturnim ljepotama. Sa radom će uskoro početi Turistički rekreativni centar Manjača koji će i te kako obogati turističku ponudu Banjaluke i nadamo se privući brojne goste - navela je Branković.

Prijave građana

Stanovnici Srpske koji planiraju ljetovanje na nekoj od turističkih destinacija širom Republike već od sutra, 13. juna, mogu da se prijave za dodjelu turističkog vaučera. Detalje u vezi sa uslovima koje treba da ispune i načina prijavljivanja, zainteresovani mogu pronaći u Javnom pozivu za podnošenje prijava za dodjelu turističkih vaučera, koji će u sutra biti objavljen u Glasu Srpske i na internet stranici Ministarstva trgovine i turizma RS.

Komentari
Vaš komentar

Tema u žiži: Korona i biznis

Vidi sve
Pogledajte i ostale tekstove iz ove Teme u žiži

Top priče

28.03.2024.  |  Građevina

Banjaluka dobija stambeno-poslovni kompleks The Simphony, evo kako će izgledati (FOTO)

Rezidencijalno-poslovna zgrada pod nazivom Simfonija (The Simphony) biće izgrađena u Ulici olimpijskih pobjednika u blizini Gradskog stadiona i zgrade Rаdio-televizije Republike Srpske u Banjaluci. Investitor je ovo zemljište dobio kao zamjenu za parcelu starog kina "Kozara". Pripremni radovi na izgradnji velelepne zgrade počeli su prije nekoliko dana. Investitor (ista kompanija koja je stajala iza projekta Cinema tower) je objavio

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.