NavMenu

Prnjavorski Standard povećava proizvodnju za kompaniju IKEA - Posao za još 70 radnika

Izvor: RTRS Petak, 12.06.2020. 12:07
Komentari
Podeli
Edin DacićEdin Dacić
Prnjavorski Standard uprkos posljedicama pandemije virusa korona povećava proizvodnju i otvara nova radna mjesta za 70 radnika svih profila, izvještava RTRS.

Iako su u martu i aprilu smanjili izvoz za IKEA-u zbog obustave rada mnogih prodavnica, u maju su uspjeli da ostvare izvoz od 50%. Planirani rast ovogodišnje proizvodnje od 30%, prnjavorski Standard uspio je da vrati na isti nivo prije pandemije.

U upravi kažu da se desilo nešto neočekivano - kupci su kupovali mnogo više njihovih proizvoda.

- Predviđanja su nam se vratila na period prije korone i to za nas znači da se svi naši planovi ekspanzije povećanja kapaciteta reaktivišu, tako da smo opet u situaciji da tražimo 70 dodatno zaposlenih svih profila - ističe Edin Dacić, predsjednik Upravnog odbora Fabrike namještaja Standard.

Početkom godine Standard je najavio da traži 100 radnika, od čega su prije korone uspjeli da zaposle 30. Kažu, tokom pandemije su uspjeli profitirati, za razliku od njihove fabrike u Srbiji, jer određene proizvode jedino oni rade za cijeli svijet.

- Naša fabrika u Srbiji, koja isto radi za IKEA-u i isključivo izvozi u zapadnu Evropu, izvezla je samo jedan kamion tokom cijelog aprila zato što su u EU sve prodavnice bile zatvorene - dodaje Dacić.

Od 2004. godine Standard godišnje bilježi porast proizvodnje u rasponu od 10 do 15%. Prošle godine vrijednost proizvodnje dostigla je 24 mil KM.

Pozivaju sve zainteresovane da se prijave za posao kako bi postali dio uzornog kolektiva koji radi sa modernom tehnologijom i proizvodnom paletom u skladu sa evropskim i svjetskim standardima kvaliteta.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.