NavMenu

Bolja infrastruktura na tri mikro turističke lokacije u Mrkonjić Gradu - Kreće projekat valorizacije krajolika

Izvor: eKapija Četvrtak, 11.06.2020. 15:05
Komentari
Podeli
Selo PeckaSelo Pecka
Projekat "Zelena destinacija u dolini gornjeg toka Sane i Plive" predstavljen je u srijedu, 10. juna u Mrkonjić Gradu, a kojim će se u cilju povećanja konkurentnosti lokalnog turizma, uz kreiranje novih turističkih paketa i njihovu promociju na međunarodnom planu, duž rute Via Dinarica razviti nova eko-turistička destinacija na otvorenom.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 240.000 EUR, od čega je Evropska unija u okviru projekta EU4Business izdvojila 192.000 EUR granta, a provodiće se u periodu od juna 2020. godine do novembra 2021. godine, saopšteno je na sajtu Opštine Mrkonjić Grad.

Projekat "Zelena destinacija u dolini gornjeg toka Sane i Plive" doprinosi jednom od glavnih razvojnih kompromisa, potrebi za ekonomskim rastom i očuvanjem prirodnih resursa. Ambicija projekta je stvaranje atraktivne destinacije na ruti Via Dinarice i kreiranje kapaciteta koje zajednica može nastaviti razvijati u godinama koje dolaze.

- Dugoročni razvojni cilj koji želimo postići je održivost našeg regiona pružanjem novih mogućnosti za zapošljavanje i ostvarivanje dodatnog prihoda. Projektom će biti obuhvaćena valorizacija krajolika, uz razvijanje infrastrukture manjih razmjera na tri mikro lokacije - uređenje kanjona Кorane, penjalište Pecka i interaktivno igralište u selu Pecka, kao i GPS mapiranje biciklističkih i pješačkih staza, s ciljem povezivanja funkcionalnog turističkog sadržaja i doživljaja u prirodi - rekla je načelnica Opštine Mrkonjić Gra Divna Aničić.


Projekat provodi Opština Mrkonjić Grad (kao vodeći implementator), zajedno sa partnerima UG Centar za životnu sredinu, kompanijom Advantis Кonsalting i kompanijom Zepter Passport. Implementiraće se na području opština Mrkonjić Grad, Šipovo i Ribnik.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Finansije

Evo gdje 0,001% najbogatijih ulaže svoj novac

Ultra bogati uz sav novac žive drugačije od ostatka svijeta, pa i njihove strategije ulaganja izgledaju znatno drugačije od portfelja prosječnog investitora. - Iako ne postoji zvaničan prag za ulazak u klub 0,001% najbogatijih, centimilioneri ili pojedinci sa ukupnom neto vrijednošću od preko 100 mil USD dovoljno su bogati da bi bili dio ovog kluba - smatra Kevin Teng, izvršni direktor VRISE Wealth Management Singapura,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.