Izvor: Capital | Srijeda, 10.06.2020.| 11:43
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Mreža za navodnjavanje u Bratuncu biće proširena

Ilustracija
Ilustracija (Foto: Ulrich Mueller/shutterstock.com)
Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS Boris Pašalić sa direktorom Jedinice za koordinaciju u poljoprivredi Stefanom Mitrovićem posjetio je u utorak, 9. juna, Bratunac, gdje su sa načelnikom opštine Nedeljkom Mlađenovićem ozvaničili početak realizacije projekta proširenja mreže za navodnjavanje malinjaka i drugih poljoprivrednih površina.

Pašalić je rekao da je zadovoljstvo doći u Bratunac, gdje je realizovano više značajnih projekata iz resora ovog ministarstva i da se na tome neće stati.

- Ovdje je Vlada uložila 9,1 mil KM u izgradnju sistema za navodnjavanje, investirano je i u druge vodoprivredne objekte, a, prije svega, u regulaciju riječnih korita - precizirao je Pašalić.

Pašalić je istakao da se najveći iznos podsticaja odonosi na malinu po kojoj je Bratunac prepoznatljiv, ali i za otkupljivače mlijeka i proizvođače povrća.

Mlađenović je izrazio zahvalnost Pašaliću i Mitroviću jer su institucije kojima rukovode obezbijedile više od 20 mil KM za projekte navodnjavanja.

On je istakao da je dobijena podrška i za izgradnju sekundarne mreže za navodnjavanje i priključivanje što većeg broja proizvođača na mrežu, što treba da doprinese razvoju i drugih grana poljoprivrede, a ne samo malinarstva.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.