NavMenu

Servis novosadske IT kompanije duplirao rast tokom pandemije - Bloomberg ih uvrstio na spisak najboljih za investiranje

Izvor: Netokracija Srijeda, 10.06.2020. 08:41
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/StartupStockPhotos)Ilustracija
Clockify, servis novosadske kompanije COING pomoću kog zaposleni vode evidenciju o svom radnom vremenu tj. vremenu potrebnom za obavljanje pojedinačnih zadataka – na dnevnom i nedjeljnom nivou duplirao je rast za vrijeme pandemije, a Bloomberg ih je uvrstio na spisak najboljih kompanija za investiranje.

Ljubomir Simin, CTO u ovoj kompaniji, rekao je za Netokraciju da za njih svaki početak nove godine krene osjetnim rastom – jer tad kompanije kreću u potragu za novim alatom za praćenje rada.

- Samo u januaru smo zabilježili oko 60.000 novih korisnika, a od trenutka kad je krenula pandemija taj broj se duplirao, tako da smo u martu imali rekordnih 140.000 novih registracija - ističe on.

Kako se čitav svijet suočio sa korjenitim promjenama kao posljedica COVID-19, tako su i kompanije morale da pronađu način da što brže i efikasnije pređu na "remote" režim rada, sa izazovom kako da zadrže isti nivo produktivnosti kao u kancelariji. To se itekako odrazilo na Clockify, a Ljubomir za Netokraciju otkriva kako je pandemija zapravo uticala na potragu za njihovim proizvodom:

Pošto je dosta kompanija prešlo na rad od kuće, menadžment više ne može da prati produktivnost tako što će gledati da li ljudi sjede u stolicama i rade. Umjesto toga, kompanije su shvatile da moraju da prate koliko je potrošeno vremena na neku aktivnost i procijene da li je to vrijeme utrošeno na pravu stvar.

Inače, sam Clockify ne špijunira korisnike. Kod nas zaposleni sam napiše koliko je proveo vremena radeći neki task, pa je onda na menadžeru da procijeni rad bez oslanjanja na špijuniranje i nadzor monitora. Nekima je to čudno, ali većini kompanija koje koriste naš proizvod je to zapravo ono što im treba jer ne žele da izgube povjerenje radnika i nameću dodatan stres.

Sa druge strane, povećao se i broj pojedinaca koji samoinicijativno žele da prate vrijeme. Oni znaju da je rad od kuće zahtjevan i ne žele da im pažnja odlazi na nebitne stvari.

To su primjetili i gorepomenuti Bloomberg i The Wall Street Journal, a pojavljivanje u tim medijima ovoj kompaniji značilo je prije svega u pogledu izgradnje dodatnog kredibiliteta – jer njihovim korisnicima to pruža dodatnu sigurnost i stvara osjećaj da mogu da se oslone na proizvod koji će biti tu još dugo vremena. Pritom, dodaje Simin, nakon objavljivanja tekstova povećao se i broj ponuda raznih fondova za finansiranje ili otkup dijela njihove kompanije.

Iako se potražnja za alatom kao što je Clockify duplirala u martu, danas je situacija nešto drugačija jer je potražnja blago krenula da opada. Međutim, ona je i dalje veća nego uobičajeno, a razloga za to ima više.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.