NavMenu

Ismet Gavrankapetanović izabran za v.d. direktora Opće bolnice Prim.dr Abdulah Nakaš

Izvor: Dnevni avaz Utorak, 09.06.2020. 13:45
Komentari
Podeli
(Foto: YouTube/O kanal/Screenshot)
Kako saznaje Avaz, u ponedeljak, 8. juna, je održana sjednica Upravnog odbora Opće bolnice Prim. dr Abdulah Nakaš.

Jednoglasnom odlukom, svih pet članova Upravnog odbora za v.d. direktora ove medicinske ustanove izabran je poznati ortoped svjetskog ugleda profesor dr Ismet Gavrankapetanović.

Naime, prije mjesec dana bio je raspisan konkurs za direktora, jer dosadašnjem prvom čovjeku ustanove dr Zlatku Kraviću ističe mandat u drugoj polovini ovog mjeseca.

Kako se čuje, dosadašnji direktor dr Kravić se nije ponovo kandidirao, a nije bilo prijava ni drugih kandidata.

Gavrankapetanović je bio direktor Klinike za ortopediju na KCUS-u, autor je brojnih naučnih radova, a operisao je u najreferentnijim ortopedskim klinikama svijeta.

Veoma je omiljen među svojim kolegama i pacijentima i od njega se očekuje da će Opću bolnicu Prim. dr Abdulah Nakaš učiniti još referentnijom i bližom klinikom za sve pacijente Kantona Sarajevo.

Inače, on pripada grupi uglednih ljekara koji su praktično morali napustiti KCUS, a čak mu je bio doveden u pitanje i profesorski status na Medicinskom fakultetu u Sarajevu. Nakon dužeg sudskog postupka, po sili Zakona, vraćen mu je akademski status.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Dodik: Do kraja godine građevinska dozvola za izgradnju aerodroma u Trebinju

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da se nada da će do kraja godine biti dobijena građevinska dozvola za izgradnju aerodroma u Trebinju. - Mislim da ćemo do kraja godine uspjeti svi zajedničkim naporima da dođemo do građevinske dozvole za izgradnju aerodroma u Trebinju. To je zajednički projekat koji podržava i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić - rekao je Dodik prilikom obilaska sajma privrede u Mostaru. Vučić

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.