NavMenu

Letovi iz Tuzle do Frankfurta prolongirani do daljeg

Izvor: Klix Subota, 06.06.2020. 09:06
Komentari
Podeli
(Foto: Gen_Shtab/shutterstock.com)
Letovi aviokompanije Wizz Air na relaciji Tuzla - Frankfurt Hahn - Tuzla prolongirani su do daljnjeg, potvrđeno je za portal Klix.ba.

Avion kompanije Wizz Air proteklog utorka nije poletio s Međunarodnog aerodroma u Tuzli za Frankfurt Hahn, jer je aerodrom u ovom njemačkom gradu zatvoren do daljnjeg.

Određeni putnici koji su se trebali naći na ovom letu požalili su se redakciji portala Klix.ba, uz obrazloženje da su za otkazivanje avionskog saobraćaja na spomenutoj liniji saznali izuzetno kasno, kao i to da im nije bila omogućena refundacija novca.

Zbog ovakvih njihovih tvrdnji Klix je kontaktirao aviokompaniju Wizz Air, a iz njihove Službe za odnose s javnošću su za Klix.ba kazali da je let ovog prijevoznika W6 4283 iz Tuzle za Frankfurt Hahn 2. juna otkazan zbog ograničenja putovanja usljed pandemije COVID-19, a koja su nametnuta operacijama Wizz Aira na toj ruti.

- Putnici koji su ovim pogođeni su o tome obaviješteni i ponuđen im je smještaj u hotelu, kao i alternativni raspored letova, osiguran im je puni povrat novca ili ponuđeno 120 posto od originalne cijene karte u obliku Wizz kredita - naveli su u svom obrazloženju iz PR službe kompanije Wizz Air.


Rukovoditeljica Sektora saobraćaja i usluga u zračnom prometu Međunarodnog aerodroma Tuzla Edina Šišić za Klix.ba je kazala da su letovi s ovog aerodroma prema aerodromu Frankfurt Hahn prolongirani do daljeg.

Kako nam je pojasnila Šišić, razlog prolongiranja se ogleda u putničkim restrikcijama koje su uzrokovane pandemijom koronavirusa, a koje su i dalje na snazi na Aerodromu u spomenutom njemačkom gradu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.