NavMenu

Jubilej eKapije: 15 godina poslovanja kao još jedan novi početak

Izvor: eKapija Petak, 05.06.2020. 11:31
Komentari
Podeli
(Foto: eKapija)
Potkraj epidemije koronavirusa, koja nam je nakratko poremetila živote, eKapija želi nečim važnim da se svojim čitaocima pohvali: našem portalu je već 15 godina. Preklopio se sa teškim vremenom i ovaj lep jubilej eKapije, vašeg onlajn pratioca koji je već preživio jedan slom svjetske ekonomije (2008.). Zato i u izazovnom vremenu gledamo sa optimizmom naprijed. Iskusni smo i provjerili smo uveliko u praksi narodnu izreku da je noć najmračnija pred zoru.

Tokom vanrednog stanja proglašenog usljed pandemije koronavirusa, čitanost i svi ključni parametri posjećenosti eKapije su porasli. Kada je sve, odjednom, počelo, nismo znali da će biti tako; namjera nam je bila da budemo uz privredu, da zastupamo njene interese u velikoj krizi. Iako su svi mislili primarno na zdravlje, jasno je da bez savremenog društva koje je rezultat više faza industrijalizacije, ljudski život ne bi trajao dugo koliko danas, niti bi bilo ovoliko ljudi na Zemlji.

Zato smo stali uz našu privredu, pa kako njoj, tako i nama.

Čim je počela borba sa čudovišnim nevidljivim i nepoznatim neprijateljem, eKapija je pokrenula svoju "anti-korona" kampanju. Odmah smo pitali: Šta će biti sa privredom? Šta će država učiniti da pomogne? Država je reagovala – da li na dobar način i u dovoljnoj mjeri, i to smo vas pitali. I dalje to činimo. I dalje želimo da čujemo šta zamjerate, šta predlažete. Otvoreni smo za vas: zovite nas, pišite. I mi ćemo i nadalje zvati vas, ne zamjerite na novinarskoj radoznalosti, niti našim komercijalistima kada pokušavaju da sa vama pronađu najbolju formulu međusobnog poslovnog odnosa.

Da vas, dotad, ukratko obavijestimo šta smo za prvih 15 godina postigli.

Da krenemo, novinarski, od najaktuelnijeg i najsvježijeg. Iako od početka pri stavu da biznis ne poznaje granice, od prvih mjeseci tekuće godine i pokretanja zasebnog servisa u Crnoj Gori, uz već postojeće u Srbiji i u Bosni i Hercegovini, eKapija može da se pohvali statusom regionalnog poslovnog servisa. Troje čini društvo, pravnička je maksima. Sa svojim najbližim susjedima, naše tri bazne zemlje sažimaju kritičnu masu informacija i poslovnih interesa koji rađaju novi kvalitet – mogućnost budnog praćenja trendova i prilika za biznis u našem dijelu Evrope. Sinergija već daje rezultate: i prije korona-krize, svi naši ključni parametri čitanosti, kao i broj pretplatnika, bilježili su rast.

eKapija povezuje poslovne ljude i otvara im šanse za posao (Foto: shutterstock/Arthimedes)eKapija povezuje poslovne ljude i otvara im šanse za posao

Za oko 20.000 korisnika u 3.565 kompanija eKapija je do danas postala osnovni izvor poslovnih informacija. Među njima, 70% pojedinačnih korisnika su donosioci odluka (vlasnici i viši menadžment). Oni predstavljaju mala, srednja i velika preduzeća u Srbiji i u regionu, dolaze iz firmi-članica nacionalnih poslovnih klubova, iz ambasada, stranih i domaćih investicionih fondova, banaka, osiguravajućih društava, brokerskih kuća, gradskih i opštinskih uprava... Sve ove ljude od biznisa povezuju naši servisi.

Za eKapiju, sve grane privrede su važne. Po djelatnostima, 23% naših korisnika je iz oblasti industrije, 21% iz građevinarstva, 13% iz usluga, 11% iz turizma, 10% njih uposleno je u IT sektoru, 9% u saobraćajnim kompanijama, 7% u javnim djelatnostima, 6% u poljoprivredi.

Naša kuća od osnivanja vjeruje u organski rast. Godišnje, privučemo oko 10% novih pretplatnika. Više od 89 % korisnika nam ukazuje povjerenje svake godine. Čak 79% firmi koje eKapiju svakodnevno posjećuju ima najviše bonitetne ocjene. Te kompanije ostvaruju više od 35 milijardi evra godišnje i zapošljavaju preko 400.000 ljudi.

Baza podataka eKapije je još bogatija. U našem katalogu upisano je 202.050 privrednih i pravnih subjekata iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i iz drugih zemalja. Tu možete vidjeti osnovne informacije o firmama, njihove finansijske podatke i bonitetne ocjene, povezane poslovne vijesti, tendere, događaje, fotogalerije...

Široku BiH javnost informišemo preko portala www.ba.ekapija.com, a pretplatnicima šaljemo dnevne i nedjeljne poslovne biltene. Ti bilteni su prilagođeni specifičnim zahtjevima svakog korisnika i sadrže informacije koje su izdvojene kao bitne za njegovo poslovanje. Tokom decenije i po, poslovni bilten je postao jedan od glavnih proizvoda eKapije.


Gotovo 5 miliona vijesti i izvještaja pohranjeno je u našoj knjizi, koja se nikada ne stavlja u korice. Postoje samo nova poglavlja. Prosječna čitanost iznosi više od 55.000 dokumenata dnevno, uz 35.000 pretraga podataka iz naše baze svakoga dana.

Informacijama o aktuelnim tenderima, pružamo vam priliku da budete brži i snalažljiviji od direktne konkurencije (osim u slučaju da, što je vrlo vjerovatno, i ona prati eKapiju, kada vam obezbjeđujemo ravnopravnu startnu poziciju). Održavamo najopširniju bazu javnih nabavki iz BiH, Srbije, Crne Gore, a u saradnji sa evropskim partnerima obezbjeđujemo tendere iz još 16 zemalja kontinenta. Za ovih 15 godina, obradili smo i poslali našim korisnicima više od 9 miliona tendera i javnih nabavki, kao i gotovo 400.000 informacija o firmama koje su pobjedile na tenderima. Pretplatnicima omogućavamo prijem notifikacija o favoritima u procesima javnih nabavki, da prate pet izabranih naručilaca i konkurenta, kao i da objave svoj tender.

Pomenimo i servis Moja eKapija, gdje korisnik u svakom trenutku može da pogleda i vijesti i tendere iz svog profila, kako ne bi propustio nijednu informaciju i potencijalni posao.

Medijski podržavamo, pratimo i promovišemo mnogobrojna poslovna, kulturna i sportska dešavanja u BiH, Srbija i Crnoj Gori.

I to nije sve, niti smo napravili plan i program čija realizacija bi značila zadovoljenje i kraj naših ambicija. Mi već 15 godina tečemo i mijenjamo se, prilagođavamo se, ali ne kao kameleoni, već kao profesionalci i pouzdani partneri u biznisu koji stvarnost žele da hvataju u letu, ali i da je mijenjaju. Zato vjerujemo da imamo ključ i za narednih 15 godina. Pozivamo vas, naše drage korisnike, da i dalje zajedno rastemo i napredujemo.

Vaša eKapija
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Tehnički remont Bratunac planira da razvije softver za dronove

Kompanija Tehnički remont Bratunac (TRB) planira da razvije softverske algoritme koji se koriste za upravljanje dronovima. Dronovi koji se koriste u vojne svrhe su ovih dana nakratko dospjeli u fokus javnosti nakon što je ministar odbrane u Savjetu ministara BiH Zukan Helez izjavio da će namjenska industrija u BiH proizvoditi dronove "samoubice". Direktor TRB-a iz Bratunca Slaven Ristić, komentarišući Helezovu izjavu, rekao je da

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.