Izvor: eKapija | Petak, 29.01.2010.| 16:38
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Predstavnici koncerna Volkswagen i Vlada FBiH pokrenuli inicijativu za izgradnju spomenika VW "Golfu"

Premijer Federacije BiH Mustafa Mujezinović primio je 29. januara 2010. godine u Sarajevu predsjednika Nadzornog odbora Volkswagena Sarajevo i ujedno člana Uprave Volkswagen koncerna prof. dr. Wernera Neubauera, koji ga je upoznao s aktuelnim projektima i budućim planovima fabrike koja je, od 1998. godine, ponovno aktivna u Bosni i Hercegovini.

Tokom razgovora, u kojima su učestvovali član Uprave Volkswagena Herman Kreuder, te članovi Nadzornog odbora Volkswagena Sarajevo Nijaz Hastor i Nihad Imamović, premijer Mujezinović zahvalio je Volkswagenu na dosadašnjem doprinosu razvoju automobilske industrije, te izrazio očekivanja da će ovaj najveći evropski proizvođač automobila uspješno reagirati na probleme s kojima se suočava svjetska ekonomija.

Werner Neubauer iskoristo je susret da se zahvali načelniku i službenicima općine Vogošća na kooperativnosti i pomoći koju su pružili Volkswagenu Sarajevo na objedinjavanju njegovih tvorničkih parcela, što će omogućiti bolju logističku podršku proizvodnji, te povećati sigurnost lokacije.

Gosti su upoznali federalnog premijera i s planovima za razvoj prateće autoindustrije u Bosni i Hercegovini, konkretno dijelova za prvu serijsku ugradnju u Volkswagenova vozila.

Govoreći o predratnoj proizvodnji "Golfa" u Sarajevu, te načinu na koji su ga građani prihvatili, ali i o njegovom značaju tokom odbrambenog rata, premijer Mujezinović iznio je inicijativu, a predstavnici Volkswagena je podržali, da Federacija BiH, lokalne vlasti i koncern Volkswagena pokrenu aktivnost na izgradnji spomenika ovom vozilu.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.