Izvor: Indikator | Četvrtak, 04.06.2020.| 15:03
Izdvojite članak Odštampajte vijest

ĆORLUKA: Proizvodnja u Lasti trebala bi uskoro krenuti

Petar Ćorluka
Cvijet Hercegovine uskoro će ponovno mirisati na kekse i vafle, rekao je Petar Ćorluka, vlasnik grudske Violete koji je kupio čapljinsku Lastu i bez obzira na pandemiju koronavirusa ostao ustrajan u pokretanju nekadašnjeg giganta u kojeg će ove godine uložiti punih 20 mil KM.

- Ništa se nije promijenilo što se tiče investiranja u čapljinsku Lastu. Korona je možda malo usporila radove, ali nije ih ni u jednom trenutku potpuno zaustavila. Investicija od 20 mil KM ide prema planu - izjavio je za Bljesak.info Ćorluka.

Da sve ide svojim tokom lako se primijeti pogledom na tvornicu koja se već može pohvaliti novim, potpuno obnovljenim krovom, a završen je i jedan dio nove fasade. Trenutno se radi na pripremi poda, a Ćoluka je uvjeren kako će ovaj građevinski dio posla biti završen do septembra.

- Sve smo odlučili iznova izgraditi, trebao nam je i novi krov, pod, fasada i instalacije, a trenutno pregovaramo i oko novih strojeva za proizvodnju. Do kraja godine bismo sve trebali završiti ili barem privesti kraju - istkao je Ćorluka.

Legendarni okus Lastine štrudle ovaj poznati hercegovački privrednik ne planira pretjerano mijenjati, osim što će dodati više voća kako bi se poboljšala kvaliteta i kako bi proizvodi bili zdraviji. Tako popularne štrudle možemo očekivati s više smokve, a krem štapići će biti obogaćeni lješnjakom.

Sve je to u planu s početkom proizvodnje, koja bi, prema riječima Ćorluke, uskoro trebala krenuti.

- Kad završimo građevinske radove raspisat ćemo javni natječaj za radna mjesta i primati osoblje u koracima, ovisno koliko bude u određenom razdoblju zahtijevao proces proizvodnje. Za početak planiramo pokrenuti prvu smjenu rada, a ako prodaja krene dobro formirat ćemo i drugu i treću smjenu'.

Stručnjaci će, kaže, kad krene tehnološki proces, napraviti strateški plan i procijeniti koliki će broj ljudi biti potreban za početak. Jedno je sigurno, prioritet će imati domaće stanovništvo.

Ćorluka je dodao kako se tržište promijenilo zbog pandemije, stoga ne planira druge investicije, ali svakako istražuje ukoliko se negdje pojavi dobra prilika.

- Hotelijerstvo smo u ovom razdoblju potpuno zakočili jer nije izvedivo, stoga nam je sav fokus isključivo na proizvodnji - zaključio je ovaj privrednik.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.