NavMenu

Do kraja godine u izgradnju hotela Kraljičina plaža biće uloženo 22 mil EUR

Izvor: Mina Četvrtak, 04.06.2020. 08:26
Komentari
Podeli
Budva (Foto: Marija Kambić)Budva
Kompanija Adriatic Properties uložiće do kraja godine 22 mil EUR u izgradnju hotela Kraljičina plaža u Budvi, čiji se završetak očekuje za dvije i po godine, saopšteno je u skupštini grada.

Predstavnici Hotelsko-turističkog preduzeća (HTP) Miločer, u čijem je vlasništvu parcela na kojoj se gradi hotel, saopštili su da će ulaganja Adriatic Propertisa biti transparentna, pišu Dnevne novine.

Izvršni direktor HTP Miločer, Dragan Miković, je na sjednici Odbora za praćenje realizacije odluka o davanju u dugoročni zakup ostrva Lastavica sa tvrđavom Mamula i o prihvatanju aneksa ugovora o zakupu hotela Kraljičina plaža, kazao je da nema razloga da se krije bilo šta u vezi sa investicijama.

- Sve ćemo transparentno prikazati, ukoliko to zakon dozvoljava. Prikazećemo svaki trošak da bi onaj ko to prati, imao potpunu informaciju - rekao je Miković i dodao da su do sada obavljeni radovi na konstrukciji hotela vrijedni više od 5,5 mil EUR.

On je podsjetio da bi hotel trebalo da se završi najkasnije tri godine od dobijanja građevinske dozvole, odnosno od 1. novembra, kada je počela izgradnja.

Radove na hotelu Kraljičina plaža, koji će se prostirati na površini većoj od 21.000 m2, izvodi preduzeće Bemax.

Državni sekretar u Ministarstvu održivog razvoja i turizma, Damir Davidović, kazao je da će u novi hotel sa pet zvjezdica biti uloženo 73 mil EUR.

- Investicijom je predviđena izgradnja hotela sa pet zvjezdica i 126 smještajnih jedinica, od čega 43 jednokrevetne, 44 dvokrevetne, 31 trokrevetnom, četiri četvorokrevetne i po dvije petokrevetne i šestokrevetne sobe. Kada bude završen, hotel će posebno doprinijeti cjelokupnom turističkom proizvodu. To će biti jedan od prvih hotela u svijetu koji će biti brendiran u posebnim programima - naveo je Davidović.

Prema izvještaju zakupca, Adriatic Propertiesa, do 1. novembra, kada je počela gradnja hotela, na pripreme, projektovanje i dizajn je potrošeno oko 4,2 mil EUR.

Miković je kazao da će tokom 42 godine trajanja zakupa hotela, budućim turističkim kompleksom upravljati Janu, jedan od menadžmenta Amanovog brenda, kao i da će novi hotel primijeniti najsavremenije ekološke standarde.


Davidović je, na sugestiju poslanice Demokratske partije socijalista (DPS), Ane Nikolić da se ne uvozi radna snaga za potrebe funkcionisanja hotela, kazao da će Kraljičina plaža raditi 12 mjeseci, te da će na godišnjem nivou prosječno imati 230 zaposlenih, odnosno oko 300 u špicu sezone.

Miković je saopštio da se zakupac saglasio da u hotelu zaposli najmanje 90% crnogorskih građana.

- Zakupac se obavezao i da će godišnje izdvajati sredstva za edukaciju potrebnog kadra u ugostiteljske svrhe, za promociju crnogorskog turizma i unapređenje lokalne infrastrukture - naveo je Miković.

Ugovor o zakupu hotela Kraljičina plaža zaključen je prije 13 godina, a na početak gradnje se čekalo zbog kašnjenja prostornog plana.

- Zakupac je obavezan da u hotelski kompleks, koji obuhvata hotele Kraljičina plaža i Sveti Stefan investira iznos ne manji od 110 mil EUR - rekao je Davidović.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Građevina

Sokolac raspisao novi tender za višemilionske radove na izgradnji gradske kuće

Opština Sokolac je raspisala javni poziv za izbor najpovoljnijeg izvođača radova na izgradnji Gradske kuće, trga i spomen obilježja čija je vrijednost procijenjena na 4,7 mil KM bez PDV-a, ili oko 5,5 mil KM sa PDV-om. Kako se navodi rok za izvođenje radova je tri godine od dana uvođenja izabranog izvođača u posao, a mjesto gradnje je ulica Cara Lazara bb. Dodaje se i da će javno otvaranje ponuda biti održano 10. maja do kada je i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.