Izvor: eKapija | Srijeda, 03.06.2020.| 14:27
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Kreću letovi sa sarajevskog aerodroma - Značajniji broj linija se očekuje u julu

Prvi komercijalni let sa sarajevskog aerodroma planiran je za danas, 3. juna, na relaciji Budimpešta-Sarajevo-Budimpešta, kompanije Wizz Air.

Dan poslije kompanija Air Serbia bi trebala imati let iz Beograd za Sarajevo i nazad. Ova kompanija planira u prvoj polovini mjeseca juna imati dva leta sedmično, dok od druge polovine mjeseca planira imati šest letova sedmično. Prema trenutnim najavama i kompanija Turkish Airlines bi polovinom mjeseca trebala uspostaviti letove iz Istanbula za Sarajevo,kao i kompanija Austrian Airlines, na relaciji Beč-Sarajevo-Beč.

- Do kraja mjeseca juna sa letovima bi trebala početi i kompanija Eurowings prema nekoliko destinacija u Njemačkoj - saopštili su iz Međunarodnog aerdroma Sarajevo.

Napominju da su kompanije te koje uspostavljaju linije, a na osnovu procjena i analiza tržišta, odnosno interesa građana za određene linije. U ovom slučaju, kompanije posebno prate mjere koje se provode prema stranim državljanima prilikom ulaska u našu zemlju, odnosno obratno kada je u pitanju ulazak stranaca, te državljana BiH prilikom ulaska u druge zemlje.

- S obzirom da su u većini zemalja još uvijek na snazi restriktivne mjere kada je u pitanju ulazak stranih državljana, to je ujedno i glavni razlog uspostavljanja trenutno manjeg broja linija od strane kompanija. Značajniji povratak kompanija i uspostavu letova prema destinacijama koje su postojale na našem aerodromu ranije, očekujemo u mjesecu julu - kažu u sarajevskom aerodromu.

Za detaljnije informacije, možete kontaktirati Ured za prodaju karata, putem broja telefona 033/289-266; 033/ 289-267; ili mejl adrese: ticketing@sarajevo-airport.ba.

Uputili su i aple putnicima da se tokom putovanja preko Međunarodnog aerodroma Sarajevo pridržavaju mjera, a koje uključuju obvezno nošenje maski, držanje fizičkog razmaka, te uputa koje dobiju od svake kompanije ponaosob.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.