Izvor: Indikator | Srijeda, 03.06.2020.| 08:28
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Neizvjesna sudbina mostarskog aerodroma

(Foto: mostar-airport.ba)
Sudbina mostarskog aerodroma je krajnje neizvjesna, rekao je za Dnevni avaz Marin Raspudić, direktor Zračne luke Mostar.

Kako je istakao, iako je izvjestan nastavak saradnje s Croatia Airlinesom na relaciji Mostar-Zagreb, ta destinacija i prije pandemije koronavirusa imala vrlo loše punu popunjenost.

S druge strane, kazao je, šanse da kompanija Eurowings ovog ljeta nastavi letove od Düsseldorfa i Stuttgarta prema Mostaru su skoro nikakve.

Inače, Zračna luka Mostar ove godine je planirala rast broja putnika za oko 40%. Ali događaji vezani za koronavirus donijeli su novi veliki pad i sada projekcije govore kako bi gubitak na kraju godine mogao biti veći od milion maraka, izvijestila je o mostarskoj zračnoj luci Televizija Herceg-Bosne.

Inače, 1. juna otvoreni su granični prijelazi u zračnom prometu. No, uprkos tome, većina aerodroma u BiH bila je pusta. Pvi komercijalni let na sarajevskom aerodromu zakazan je za 3. juni. U funkciji je i aerodrom u Tuzli odakle se može putovati na 16 destinacija, a na banjalučki aerodrom će 5. juna sletjeti avion Air Srbije, dok će letovi Ryanaira s ovog aerodroma krenuti od 1. avgusta, posdsjeća Bljesak.info.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.