NavMenu

Propao plan za zaduženje od 200 mil KM - Putevi RS poništili javnu nabavku

Izvor: Capital Ponedjeljak, 01.06.2020. 12:21
Komentari
Podeli
(Foto: JasaStyle/shutterstock)
Plan vršioca dužnosti direktora Puteva Republike Srpske Nenada Nešića da zaduži to preduzeće za 200 mil KM propao je i nabavka je poništena.

Tender je objavljen u martu, a prvi rok za prijavu ponuđača bio je 8. maj, zatim je produžen na 20. maj, pa na 10. jun, ali i prije isteka roka nabavka je poništena.

Putevi su u petak, 29. maja, poništili javnu nabavku uz objašnjenje da su u pitanju "dokazivi razlozi koji su izvan kontrole ugovornog organa i koji se nisu mogli predvidjeti u vrijeme pokretanja postupka javne nabavke".

Razlog poništenja su "izmjene predmeta javne nabavke koje predstavljaju suštinske izmjene predmeta nabavke i procijenjene vrijednosti nabavke, koje su određene odlukama o odobrenju zaduživanja Ugovornog organa u nadležnosti Vlade RS".

Mediji su ranije objavili da Putevi RS podižu kredit od 200 mil KM, a Nenad Nešić je tada rekao da će novac biti uložen u projekte rehabilitacije, rekonstrukcije i izgradnje novih puteva širom Republike Srpske.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Tehnički remont Bratunac planira da razvije softver za dronove

Kompanija Tehnički remont Bratunac (TRB) planira da razvije softverske algoritme koji se koriste za upravljanje dronovima. Dronovi koji se koriste u vojne svrhe su ovih dana nakratko dospjeli u fokus javnosti nakon što je ministar odbrane u Savjetu ministara BiH Zukan Helez izjavio da će namjenska industrija u BiH proizvoditi dronove "samoubice". Direktor TRB-a iz Bratunca Slaven Ristić, komentarišući Helezovu izjavu, rekao je da

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.