NavMenu

Prihvaćena ponuda za gradnju javnih garaža u Novom Sadu - Budućem partneru koncesija za upravljanje na 40 godina

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 01.06.2020. 10:38
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Laszlo66/shutterstock.com)Ilustracija
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je za RTV da je prihvaćena ponuda za koncesiju za javne garaže i dodao da će Novi Sad dobiti četiri nove garaže od kojih će tri biti podzemne.

Podsjetimo, Grad Novi Sad raspisao je krajem 2019. javni poziv za davanje koncesije za projektovanje, izgradnju, upravljanje i održavanje javnih garaža na teritoriji Grada. Kako se navodi, Grad će obezbijediti građevinsko zemljište, a privatnom partneru se koncesija daje na period od 40 godina. Prvobitni rok za podnošenje ponuda bio je 21. februar, ali je on zbog vanrednog stanja produžen.

Predmet javno-privatnog partnerstva sa elementima koncesije, jeste projektovanje, izgradnja, upravljanje i održavanje četiri garaže na teritoriji Grada Novog Sada, s tim što svaka pojedinačna javna garaža čini posebnu partiju u postupku davanja koncesije.

U Ulici Modene planirana je gradnja podzemne garaže, a broj podzemnih etaža nije ograničen. Bruto površina jedne etaže je približno 3.500 m2, a kapacitet garaže je okvirno 100 putničkih automobila po etaži.

Na uglu Uspenske i Šafarikove ulice planirana je nadzemna javna garaža na četiri sprata, a površina garaže je oko 10.500 m2. Kapacitet garaže je okvirno 70 putničkih automobila po etaži.

Kako se navodi u konkursnoj dokumentaciji u planu je i izgradnja, upravljanje i održavanje javne garaže kod zgrade Pokrajinske vlade i Skupštine AP Vojvodine. Planirano je da garaža bude podzemna, sa dvije podzemne etaže, ukupne površinee približno 6.000 m2. Kapacitet garaže je okvirno 90 putničkih automobila po etaži.

Četvrta garaža bi trebalo da se nalazi na Trgu republike i planirano je da bude podzemna na dvije etaže,površine 14.000 m2 i kapaciteta 400 putničkih automobila.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.