NavMenu

Inicijativa da se tržište zaštiti od uvoza nekvalitetnog čelika - Uskoro odluka Vijeća ministara BiH

Izvor: Klix Nedjelja, 31.05.2020. 14:09
Komentari
Podeli
Privredna komora Federacije BiH uputila je Vijeću ministara BiH prijedlog uredbe o tehničkim zahtjevima za čelik koji se koristi prilikom armiranja betona, kojim se želi regulirati uvoz ove legure te zaštititi domaće tržište.

Industrija čelika okupljena kroz sve nivoe komorskog sistema već godinama upozorava na nezaštićenost tržišta te potrebu osiguravanja sigurnih i kvalitetnih proizvoda kroz zaustavljanje uvoza i plasmana nesigurnih proizvoda lošeg kvaliteta.

Prošle godine pokrenuta je inicijativa za donošenje uredbe o tehničkim zahtjevima koja bi se trebala pozivati na standarde BAS EN 10080:2007 i nacionalni dodatak prBAS EN 10080/NA.

Incijativa koju potpisuje predsjednik Privredne komore FBiH Mirsad Jašarspahić poslana je 26. maja, a trebala bi se naći na jednom od narednih zasjedanja Vijeća ministara.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Energija, Industrija

Insolar dobio koncesiju za izgradnju solarne elektrane od 100 MW kod Tomislavgrada

U zgradi Vlade Hercegbosanske županije potpisan je ugovor između Vlade Hercegbosanske županije kao koncesora i firme Insolar kao koncesionara. Ugovor je ispred Vlade Hercegbosanske županije potpisao ministar gospodarstva Hercegbosanske županije Miroslav Jaglica, a ispred Insolara Nataniel Holbrohr. Koncesionaru je dodijeljena koncesija za izgradnju solarne elektrane SE Seline ukupne instalirane snage 100 MW, u cilju korištenja solarnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.