Izvor: eKapija | Nedjelja, 31.05.2020.| 07:30
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Prijave za drugo izdanje turističke nagrade Marko Polo produžene do 30. juna

Ilustracija (Foto: Sergey Nivens/shutterstock.com)
Usljed situacije sa pojavom i širenjem Covid-19, donijeta je odluka da se rok za prijave za drugo izdanje turističke nagrade Marko Polo produži do 30. juna 2020. godine.

Poziv za drugo izdanje turističke nagrade Marko Polo (Tourism Award Marco Polo 2020) objavljen je 17. februara i prvobitno je rok za prijave bio otvoren od 1. marta do 31. maja 2020. godine.

Za konkretnije informacije o postupku prijavljivanja potrebno je kontaktirati TCC putem e-mail adrese tcc@mfa.gov.hu.

Kako je TCC objavio na svom vebsajtu, traže se kandidati sa najboljim zajedničkim turističkim proizvodom Centralne i Istočne Evrope kreiranim za kineske putnike, a koji je realizovan tokom 2019.

- U ovoj pauzi možda ćete naći malo više vremena da sagledate svoju paletu proizvoda i odaberete one kružne ture po Centralnoj i Istočnoj Evropi koje ispunjavaju kriterijume za prijavljivanje za turističku nagradu Marko Polo. Pozivamo vas da se prijavite i prikažete vašu kružnu turu po Centralnoj i Istočnoj Evropi iz 2019. godine, koja ističe lokalne običaje, istoriju i kulturu, koja je obuhvatila najmanje tri države u regionu ili je usmjerena na posebnost koja se može naći samo u ovom delu Evrope - navodi se u saopštenju TCC.

Na osnovu odluke donijete na 4. forumu na visokom nivou o saradnji u oblasti turizma održanoj u septembru 2018. godine u Dubrovniku, Turistički koordinacioni centar zemalja Centralne i Istočne Evrope i NR Kine (Inicijativa 17+1) inicirao je ustanovljenje godišnje nagrade za turizam Marko Polo.

Koordinaciono tijelo za turističku nagradu Marko Polo je Turistički koordinacioni centar (TCC) sa sjedištem u Budimpešti, koji djeluje pod okriljem Ministarstva spoljnih poslova i trgovine Mađarske.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.