Izvor: Poslovne novine | Petak, 29.05.2020.| 11:15
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Sarajevska firma Sal-Trans povećava broj radnika i širi vozni park

(Foto: Suzana Obradović)
Očekivanja od 2020. godine bila su velika, ali je pandemija koronavirusa malo usporila planove i pojedinaca i privrednika. Tako je bilo i sa sarajevskom firmom Sal-Trans koja je, nastavljajući trend rasta s kraja 2019, ovu godinu započela dobro.

Planirali su, kako je za Poslovne novine kazao direktor Nedžad Ahmethodžić, u ovoj godini proširenje voznog parka i nabavku autodizalice nosivosti 150 tona, kao i specijalnih niskonosećih poluprikolica za prevoz vangabaritnih tereta, čime bi bili jedna od vodećih firmi po veličini, kao i po usluzi koju bi pružali klijentima. Međutim, sve je to sada malo prolongirano.

- Uprkos svemu, nismo otpuštali radnike, već smo iz vlastitih sredstava finansirali poslovanje u tom kriznom periodu. Firma je, bez obzira na situaciju sa koronom, odlučila da zaposli još jednog radnika sa dugogodišnjim iskustvom iz oblasti servisiranja hidrauličnih sklopova u autodizalicama, čime je svoj servis vozila, pored automehaničara, autoelektričara i elektroničara, upotpunila vrhunskim hidrauličarem - kazao nam je Ahmethodžić.

Kaže i kako ih je korona samo malo usporila, ali da zacrtane planove i dalje namjeravaju ostvariti. Tako do kraja 2020. godine planiraju da sva operativna sredstva ulože u jačanje firme, povećanje prometa te širenje voznog parka.

- Početkom godine potpisali smo nekoliko ugovora o saradnji na duži period, što smatramo velikim uspjehom za firmu koja se tek probija na tržište i pokušava da zauzme vodeće mjesto u oblasti kojom se bavi. Međutim, imamo problem sa pronalaskom kvalifikovanih radnika, zbog čega moramo ulagati vlastita sredstva u edukaciju i obuku zaposlenika. Ovdje posebno mislim na vozače-rukovaoce autodizalica, jer je veoma mali broj kvalifikovanog kadra. U tom segmentu i u narednom periodu planiramo povećanje broja zaposlenih - istakao je Ahmethodžić.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.