NavMenu

Kipar plaća troškove turistima koji se zaraze koronom tokom boravka

Izvor: eKapija Petak, 29.05.2020. 07:47
Komentari
Podeli
Kiparska vlada se obavezala da će pokriti troškove odmora svima koji budu pozitivni na virus korona nakon što su proveli odmor na ostrvu.

Biće plaćen smještaj, lijekovi i hrana za pacijente i njihovu rodbinu. Turisti će "morati pokriti troškove prevoza do aerodroma i avionske karte".

To je dio paketa mjera usmjerenih na ponovno privlačenje turista na ovo mediteransko ostrvo, koje se dobro nosilo s virusom. Kipar je potvrdio 939 infekcija virusom, a umrlo je 17 osoba, prenosi swot.ba.

Vlasti takođe planiraju da naruče bolnicu sa stotinama kreveta, posebno za turiste koji na testovima budu pozitivni, kao i više tzv. karantinskih hotela za njihove porodice, javlja BBC.

Kipar planira da otvori aerodrome 9. juna za zemlje sa sličnom epidemiološkom slikom, uključujući Njemačku, Grčku, Izrael i Maltu. Vlasti će ažurirati popis sedmično.

Prema Perdiosu, Britanci i Rusi, koji zajedno čine više od polovine svih turista na Kipru, vjerovatno će na na ostrvo moći da lete u julu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.