Izvor: biznisinfo.ba | Srijeda, 27.05.2020.| 10:52
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Bingo zainteresovan za udio u FIS-u? - Gudelj odustao od prodaje svog dijela

(Foto: facebook.com/bingo)
Kompanija Bingo Tuzla zainteresovana je za preuzimanje polovine vlasništva u kompaniji FIS Vitez, saznaje BiznisInfo.

Informaciju o tome da razmatraju mogućnost potencijalne investicije, za BiznisInfo su sada potvrdili iz kompanije Bingo.

– U skladu sa strategijom dugoročnog plana razvoja naše kompanije na tržištu Bosne i Hercegovine, analiziraju se investicijski potencijali kao sastavni dio strategije – kazala nam je Tatjana Paunoski, rukovodilac službe marketinga firme Bingo.

U tom kontekstu, kako je dodala, a uzimajući u obzir najave o mogućoj prodaji udjela u kompaniji FIS, obratili su se Konkurencijskom vijeću "za mišljenje o obavezi prijave koncentracije kao sastavnog dijela analize investicijskog potencijala kupovine udjela u drugim kompanijama".

– Bingo će u skladu sa strategijom razvoja nastaviti u kontinuitetu da analizira potencijale za daljnji rast i razvoj kompanije – kazala nam je Paunoski.

S druge strane, Gudelj kaže da je odustao od prodaje.

– Ja sam bio u razgovorima i odustao sam, nisam bio zadovoljan finansijskom ponudom. Tako da više nisam zainteresovan za prodaju – kaže sada Gudelj za BiznisInfo.

Dodao je da ne zna da li je drugi suvlasnik zainteresovan.

– Nezvanično sam čuo da moja bivša žena sa nekim direktorima iz FIS-a dogovara prodaju svog udjela, ali nemam pouzdanih informacija o tome – zaključuje Gudelj.

BiznisInfo podsjeća da su suvlasnici FIS-a Pero Gudelj i njegova bivša supruga Snežana Gudelj koji imaju po 50% kapitala.

Gudelj je krajem prošle godine otkrio da je spreman prodati svoju polovinu vlasništva, a ta vijest tada je kao bomba odjeknula u javnosti.

BiznisInfo se obratio i zvanično službi za odnose sa javnošću FIS-a i zratražio informaciju u kojoj fazi je proces i da li nam mogu kazati koji od dva suvlasnika FIS-a je zainteresovan za prodaju.

– Tokom protekle godine, suvlasnik FIS-a, gospodin Pero Gudelj je u medijima izjavio da namjerava prodati svoj 50-postotni udio u kompaniji. Vjerojatno, vođeni tom informacijom, u kompaniji Bingo su iskazali interes za kupovinom. Međutim, u ovom trenutku ne postoje otvorene realne aktivnosti koje bi mogle dovesti do promjene vlasničke strukture – kazala nam je Dijana Brkan, voditeljica marketinga u FIS-u.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.