NavMenu

Vaučer od 100 KM građani RS će moći iskoristiti jednom u toku 2020. - Uskoro javni poziv za ugostitelje i turističke agencije

Izvor: eKapija Utorak, 26.05.2020. 11:16
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: dvoevnore/shutterstock.com)Ilustracija
Ministar trgovine i turizma RS Suzana Gašić prisustvovala je u ponedjeljak, 25. maja, sastanku sa predstavnicima turističkih agencija, ugostitelja – pružaoca usluge smještaja i Područne privredne komore Banjaluka, na kojem je razgovarano o mogućnostima uvođenja turističkih vaučera za subvencionisano plaćanje smještaja u Republici Srpskoj.

- Razgovarano je o načinu i uslovima korišćenja vaučera, kriterijumima za dodjelu vaučera, kao i drugim pitanjima od značaja za realizaciju ovog projekta - navedeno je u saopštenju Ministarstva trgovine i turizma RS.

Potvrđeno je da će biti raspisan javni poziv putem kojeg će se dostavljati prijave radi učešća u realizaciji dodjele vaučera za subvencionisano korišćenje usluge smještaja u ugostiteljskim objektima u Republici Srpskoj, kao i javni poziv koji će biti upućen građanima koji imaju prebivalište na teritoriji Republike Srpske.

- Pravo učešća na javnom pozivu imaće ugostitelji i turističke agencije koji ispunjavaju određene uslove koji će biti navedeni podzakonskim aktom, a pravo na prijavu za dodjelu vaučera imaće svaki punoljetni građanin koji ispunjava uslove koji će biti propisani podzakonskim aktom - navedeno je u saopštenju.

Takođe, vaučer u iznosu od 100 KM korisnik će moći jednom u toku 2020. koristiti za plaćanje usluge smještaja u ugostiteljskom objektu za smještaj van mjesta njegovog prebivališta.

Na sastanku je navedeno da će sredstva za subvencionisanje smještaja u ugostiteljskim objektima u Republici Srpskoj biće korišćena iz Kompenzacionog fonda Republike Srpske.

- Cilj uvođenja vaučera je podsticanje razvoja turizma u Republici Srpskoj i podrška ovoj grani privrede, kao i motivisanje domaćih turista da godišnji odmor provedu u svojoj zemlji - zaključak je sastanka, koji je održan u prostorijama Područne privredne komore Banjaluka.

Komentari
Vaš komentar

Tema u žiži: Korona i biznis

Vidi sve
Pogledajte i ostale tekstove iz ove Teme u žiži

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.