NavMenu

NLB zatvara deset podružnica u Sloveniji

Izvor: Indikator Utorak, 26.05.2020. 09:25
Komentari
Podeli
(Foto: Adriana Iacob/shutterstock.com)
Nova ljubljanska banka (NLB) nastavlja optimizaciju poslovne mreže koja je pokrenuta prije nekoliko godina i zatvara deset poslovnica širom Slovenije 15. juna ove godine.

To su podružnice na Bledu, Luciji, Mislinji, Poljanskoj, Radencima, Semiču, Senovu, Starom trgu, Šentvidu i Tržaškoj. Između ostalog, općina i Vijeće koruške regije već su protetovali protiv najavljenog zatvaranja u Mislinji.

NLB je dugo primijetila da se navike korisnika mijenjaju i da klijenti sve više koriste digitalne načine poslovanja, koji su posljednjih mjeseci postali još popularniji pogoršanim zdravstvenim prilikama.

- Ove promijenjene navike zasigurno će i dalje imati značajan utjecaj na posjet našim poslovnicama, pa smo nakon analize ključnih kriterija poput profitabilnosti, potencijala širenja i geografskog položaja i predviđenih tržišnih uvjeta odlučili nastaviti optimizirati našu poslovnu mrežu - izjavili su za STA u NLB-u.

Uz to, do kraja ove godine NLB će održavati kontakt s klijentima na različitim lokacijama, uključujući mobilnu poslovnicu, koja će posjećivati ​​mjesta širom Slovenije prema unaprijed utvrđenom rasporedu.

Zatvaranju poslovnice NLB-a snažno se protive u Mislinji, jer je to jedina poslovnica banke u ovoj općini.

- Odluka je izazvala opće negodovanje među građanima - rekao je za STA načelnik općine Bojan Borovnik, naglašavajući da je banka hitno potrebna, posebno starijim građanima.

Prema njegovim riječima, podružnica u Mislinji ima oko 2.300 kupaca. Gradonačelnik se nada da odluka NLB-a nije konačna, ali istovremeno već traži mogućnost da bi druga banka mogla otvoriti podružnicu u Mislinji, prenosi STA.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Građevina

Banjaluka dobija stambeno-poslovni kompleks The Simphony, evo kako će izgledati (FOTO)

Rezidencijalno-poslovna zgrada pod nazivom Simfonija (The Simphony) biće izgrađena u Ulici olimpijskih pobjednika u blizini Gradskog stadiona i zgrade Rаdio-televizije Republike Srpske u Banjaluci. Investitor je ovo zemljište dobio kao zamjenu za parcelu starog kina "Kozara". Pripremni radovi na izgradnji velelepne zgrade počeli su prije nekoliko dana. Investitor (ista kompanija koja je stajala iza projekta Cinema tower) je objavio

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.