NavMenu

Strani turisti mogu u Španiju od jula

Izvor: biznisinfo.ba Ponedjeljak, 25.05.2020. 14:19
Komentari
Podeli
BarselonaBarselona
Strani turisti mogu rezervisati godišnji odmor u Španiji od jula, jer će se do tada vjerovatno ukinuti dvosedmična izolacija za strane putnike, najavila je danas, 25. maja, ministrica turizma.

Jedna od najteže pogođenih država koronavirusom na svijetu, od turizma ovisna Španija postepeno ublažava stroge mjere zatvaranja, iako je do sada zadržala karantin za one koji ulaze u zemlju kako bi spriječila drugi talas infekcija.

- Planiranje dolaska u Španiju na ljetni odmor od jula apsolutno se uklapa u sve što radimo - rekao je Reyes Maroto u intervjuu lokalnoj radio stanici Onda Cero, prenosi Reuters.


Španija je do danas zabilježila 282.852 slučaja zaraze koronavirusom što je čini četvrtom zemljom na svijetu po broju oboljelih, nakon SAD-a, Brazila i Rusije.

Od njegovih posljedica u ovoj zemlji je preminulo 28.752 osoba.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.