NavMenu

Preduzeće Vizija d.o.o. Brčko donosi na tržište revolucionarnu tehnologiju budućnosti - interaktivne table koje predstavljaju pravi 'dodir sa budućnošću'

Izvor: eKapija Utorak, 26.01.2010. 09:41
Komentari
Podeli

S obzirom na današnji trend u svijetu i sve veću primjenu informacionih i komunikacionih tehnologija u poslovnom svijetu, firma Vizija je napravila iskorak ka tom smjeru i na našem prostoru po prvi put predstavila originalni proizvod, SMART Interaktivne table.

Interaktivna tabla radi na DLP tehnologiji (Digital Light Processing) kreirajući površinu aktivnu i osjetljivu na dodir. Ta njena karakteristika prepoznavanja dodira čini je jednostavnom za upotrebu. Njen rad je povezan sa računarom preko USB priključka i projektorom. U toj interakciji ona postaje aktivna i potpuno funkcionalna. Njeno napajanje omogućeno je direktno od računara putem USB kabla za Windows, MAC i Linux platforme. Njena aktivna površina je presvučena tvrdim poliesterom velike otpornosti, optimizovana za prenos slike sa projektora. Kao posebna veza sa računarom izdvaja se SMART Notebook softver koji je prilagodljiv na sve operativne sisteme i predstavlja izuzetno pomagalo u kreiranju, izradi, adaptiranju i prezentaciji nastavnog materijala. Interaktivne table se koriste kao zamjena za tradicionalne školske table, flipchart table, video/multimedijalne dodatke.

Bitna karakteristike SMART interaktivne table je njen softver koji omogućava i njenu povezanost sa računarom, a tako i dodatne alate za upravljanje na samoj tabli. Softver omogućava korisniku da pripremi, prezentuje i u toku prezentacije da adaptira svoj materijal koristeći sve poznate alatke koje se mogu naći u MS office paketima. Koristeći prst, specijalne pisaljke i brisač mogućnost snimanja, prepravke, štampanja materijala je doveden do vrhunca.Osim toga SMART Notebook softver ima programski dodatak koji omogućava kreiranje i prezentovanje privlačnog i interaktivnog materijala koristeći već postojeću galeriju instaliranu u softver i mogućnost povezanosti na mrežu ostalih fakulteta i edukativnih institucija kojom se ostvaruje razmjena materijala.

Osim same interaktivne table veliku primjenu u je zauzela i ostala SMART prateća oprema. Interaktivna tabla je bila samo početak u kreiranju interaktivnog prostora. Od najbitnije dodatne opreme izdvajaju se neki:

Sympodium interaktivni monitori - omogućavaju učesnicima, da se aktivno (fizički) uključe u sam proces nastave. Više njih spojeni u mrežu sa interaktivnom tablom omogućuju tako međusobnu komunikaciju sa prezentovanim materijalom.

SMART Response - je daljinski upravljač u rukama učesnika bežično spojen sa interaktivnom tablom. Pomoću njega učesnici odgovaraju na ankete, kvizove i testove birajući odgovore pod A,B,C ili T (true-tačno) i F (false-netačno). Mogućnost anonimnih odgovora.

SMART document camera – omogućuje direktna prikaz pisanog materijala, objekta, eksperimenata kako dinamičkog tako i statičkog karaktera. Nudi prikaz sve vrste sadržaja digitalno prezentovan u realnom vremenu.

Airliner - pomoću ove ploče ostvaruje se bežična veza sa interaktivnom tablom ili sympodiumima na udaljenosti do 16 m. Bezbaterijska olovka i pločica omogućavaju upravljanje bilo kojom aplikacijom, pisanje bilježaka i isticanje informacija pomoću digitalnog markera.

Smart Audio

Zahvaljujući SMART audiu možete biti sigurni da će vaši učesnici uhvatiti svaku izgovorenu riječ u prostoru. Ovaj sistem pojačala raspodjeljuje zvuk jednoliko po prostoru, tako da učesnici mogu jasno čuti bez obzira gdje sjedili. Sistem uključuje zvučnike, bežične mikrofone, prijemnik i senzore.

"SMART Interaktivna tabla i prateća oprema već su uvršteni u našu svakodnevnu ponudu, kao i showroom prezentacijski dio osmišljen u prostorijama našeg izložbenog prostora", poručuju iz ove kompanije.

Vaše već postojeće poslovne ideje i uspjehe koje realizujete zasigurno možete nadograditi primjenom SMART Interaktivnih rješenja od kojih najveću primjenu imaju ona u sferi edukacije, korporacija, vladinih i vojnih institucija. Ovakav spoj izuzetne tehnologije i softverskog rješenja kombinovan sa Vašim poslovnim planom je zagarantovan korak ka uspjehu.

Za više informacija o SMART proizvodima kontaktirajte SMART tim u Viziji ili ih posjetite u izložbenim prostorima u Brčkom i Zenici.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.