NavMenu

Kreće rekonstrukcija i dogradnja sportske dvorane Luke u Bihaću - Konzorcij D-L izvodi radove vrijedne 2,2 mil KM

Izvor: eKapija Nedjelja, 24.05.2020. 10:44
Komentari
Podeli
(Foto: Grad Bihać)
Potpisivanjem ugovora za izvođenje radova na rekonstrukciji i sanaciji sportske dvorane Luke u petak, 22. maja, ozvaničen je početak realizacije najvećeg infrastrukturnog projekta Grada Bihaća u ovoj godini. Ugovor vrijedan 2.214.508 mil KM potpisali su Šuhret Fazlić, gradonačelnik Bihaća i predstavnici izvođača, konzorcij D-L , te predstavnici nadzornog organa na ovom projektu.

- Ovo je za mene jedan od sretnijih dana u mome mandatu jer počinjemo sa realizacijom projekta koji će značiti novih zamah za naše sportiste i sve rekreativce u Bihaću. Dvorana koja je napravljena prije 35 godina evo dočekala je svoju obnovu zahvaljujući kojoj ćemo dobiti nove kvadrate korisnog prostora za vrhunski sport. Sredstva koja smo osigurali uz podršku većine u GV Bihać su operativna i zahvaljujući dobroj ponudi mi ćemo od ostatka novca predivđenog za sanaciju realizirati i projekat postavljanja terena sa umjetnom travom na stadionu NK Jedinstva – kazao je gradonačelnik Šuhret Fazlić, saopšteno je iz gradske uprave.

Podršku projektu već ranije je dalo Gradskog vijeće Bihaća, a prema riječima Asmira Budimlića, dopredsjedavajućeg GV Bihać, bihaćki sportisti će dobiti nove i savremeno uređene prostore za rad, što će, dodaje, značiti i nove mogućnosti za razvoj sportskih kolektiva u Bihaću. Sličnog razmišljanja je i Saša Smiljanić, predsjednik Sportskog saveza Bihaća, koji je na potpisivanju ugovora istakao da sportisti u Bihaću sa nestrpljenjem očekuju sanaciju dvorane Luke i nove prostore za rad koji će omogućiti bolje uslove i više termina za treniranje.

- U našoj dvorani svoje treninge i takmičenja tokom godine obavlja više od 90 sportskih i kulturno-umjetničkih klubova i to govori koliki je značaj rekonstrukcije dvorane. Njome ćemo osigurati bolje uslove, ali ćemo omogućiti da u našoj dvorani održavamo takmičenja na evropskom i svijetskom nivou. Mijenjati ćemo postojeće krovište, izvršiti rekonstrukciju postojećih svlačionica u donjem dijelu, nadograditi ćemo novih 420 mjesta na tribinama, te dograditi 8 novih svlačionica i 900 m2 prostora za treniranje brojnih sportskih kolektiva – kazao je Ermin Lipović, direktor JU za sport, odmor i rekreaciju, dodavši da će se znatno poboljšati uslovi korištenja dvoranskih prostora, smanjiti materijalni troškovi održavanja, povećati energetska efikasnost, kao i prostor za treninge sportskih klubova i rekreaciju građana.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Građevina

Njemačka firma u Laktašima dograđuje proizvodni pogon

Njemačko preduzeće u Laktašima Technics Programme Engineering podnijelo je Gradu Laktaši zahtjev za izdavanje ekološke dozvole za postrojenje za mašinsku obradu metala, izvještava Indikator.ba. Riječ je o dogradnji po postojećeg postrojenja u naselju Mahovljani, na parcelama označenim kao k.č. broj: 73/2 74/1, 75, 76, k.o. Mahovljani. Ukupna planirana bruto proizvodnja gotovih proizvoda iznosi oko 100 tona godišnje. Technics Program

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.