Izvor: Nezavisne novine | Nedjelja, 24.05.2020.| 10:00
Izdvojite članak Odštampajte vijest

RS usvojila rebalans budžeta - U kasi 188 mil KM više

(Foto: vallter/shutterstock.com)
Narodna skupština Republike Srpske usvojila je u subotu, 23. maja, po hitnom postupku Rebalans budžeta za ovu godinu u iznosu od 3,613 mlrd KM, što je povećanje za 188 mil KM.

Budžetski prihodi do kraja godine procjenjuju se na 2,757 mlrd KM, što je manje za 240 mil KM, rekla je ranije ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović.

On je navela da ukupno povećanje rashoda iznosi 229,2 mil KM, a do kraja godine predviđen je deficit od 412 mil KM.

Vidović je u završnoj riječi rekla da nije bilo epidemije virusa korona da Republika Srpska ne bi imala potrebu da se zadužuje na inostranom tržištu već bi to moglo da se uradi da domaćem tržištu.

- Budžet Republike Srpske ne može podnijeti ovako teške udare. Ovako teške ekonomske udare kao posljedica virusa korona ne može podnijeti nijedna zemlja. Ne slažem se sa ocjenama nekih poslanika da Republika Srpska nema nikakve rezerve, jer da ih nije imala ne bi sigurno uspjela ovo sve do sada da plati - istakla je Vidović.

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je po hitnom postupku Zakon o izmjenama Zakona o izvršenju budžeta Republike Srpske za 2020. godinu.

Poslanici iz redova opozicije nisu prisustvovali glasanju o apsolviranim tačkama dnevnog reda.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.