Izvor: Marketing mreža | Subota, 23.05.2020.| 10:36
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Hrvatski Human pobjedio kompaniju Google - Nagrada za najbolja internet dostignuća u 2019. otišla u komšiluk

Ilustracija
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/StartupStockPhotos)
Hrvatska agencija Human odnjela je pobjedu za najbolju veb stranicu prema šest glavnih kriterijuma akademije na međunarodnoj dodjeli nagrada za najbolja internet dostignuća 2019. godine.

Human je osvojio glavnu nagradu za izradu veb stranica u takmičenju na koje je pristiglo više od 13.000 radova iz 70 zemalja svijeta. Među finalistima u raznim kategorijama našla su se imena poput HBO, NASA, Spotify, Saturday Night Live, Google i drugi. Dvostrukom pobjedom, glasovima žirija akademije i glasovima publike, Human je pokazao da za pobjedu nije presudno veliko ime, već kreativna ideja i kvalitetna realizacija.

- Od trenutka kada smo pokrenuli novi veb dobijamo pozitivne komentare, ali primiti toliko veliko međunarodno priznanje uvijek je šlag na torti. Dodatna potvrda da smo odradili pravi posao je kada pogledamo konkurenciju i kojim resursima oni raspolažu, a na kraju nagrada odlazi nama - rekao je Vanja Bertalan, CEO agencije Human.

Zbog vanrednih okolnosti ovogodišnja dodjela nagrada održana je onlajn, a u probranom društvu dobitnika nalaze se Nike, Spotify, National Geographic, Washington Post, HBO, Condé Nast kao i pojedinci koje je akademija nagradila za svoje prošlogodišnje digitalne aktivnosti, među kojima su Tom Hanks, Jimmy Fallon, Celine Dion, Lil Nas X, Greta Thunberg i mnogi drugi. The Webby Awards smatra se jednom od najprestižnijih digitalnih nagrada od pokretanja 1996. godine, a o važnosti i veličini takmičenja među ostalima govori činjenica o dosegu od 3,1 milijarde impresija kroz print, onlajn i broadcasting kanale koje nagrada dobija na godišnjem nivou.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.