NavMenu

Luksuzni hotel Biogor gradi se u Sisevac termama kod Paraćina - Apartmani sa đakuzi kadama na terasama i saune s pogledom na prirodu (FOTO)

Izvor: eKapija Subota, 23.05.2020. 09:00
Komentari
Podeli
Projektovani izgled hotela (Foto: RM Stubica/ Domus/ arhitekta Dejan Ilić)Projektovani izgled hotela
Sisevac terme kod Paraćina, već su poznate na turističkoj mapi Srbije, a ovaj kompleks dobiće za narednu sezonu nove smještajne kapacitete. Naime, u toku je gradnja luksuznog hotela Biogor, koji će imati četiri zvjezdice i 50-ak soba i apartmana od kojih će neki imati i đakuzi kade na terasama.

Investior je kompanija RM Stubica, a vrijednost investicije je oko 2 mil EUR.

- Hotel će imati oko 50 soba, a u svakoj će biti bračni krevet plus dodatni ležajevi za porodične sobe. Postojaće i luksuzni apartmani sa đakuzi kadama na terasama. Od dodatnih sadržaja postojaće i konferencijske sale, jedna veća za 200 ljudi i nekoliko manjih - rekla je za eKapiju Olivera Ilić, jedna od vlasnica porodične firme koja gradi hotel.

U planu je i teretana, kao i spa i velnes centar sa pet sauna, koje će imati pogled na prirodu. U okviru hotela postojaće i unutrašnji bazeni, đakuzi, kao i spoljašnji bazeni. Postojeći restoran će biti renoviran.

Olivera ističe da tokom gradnje sarađuju mahom sa lokalnim firmama.

- Projekat je izradilo preduzeće Domus Inženjering iz Jagodine, projektant je Dejan Ilić. Pripremne radove izvelo je preduzeće Neimar iz Ćuprije i prezadovljni smo saradnjom. Rashladni sistem izrađuje kompanija Flux Pro iz Beograda, vodovod Inkop iz Ćuprije, a stolariju Hemos plus, takođe iz Ćuprije. Mašinsko iskopavanje izvela je firma Dekor gradnja Nikolić Jagodina, dok će na izgradnji bazena biti angažovano preduzeće NID energy systems iz Paraćina. I keramiku ćemo kupiti u lokalnim firmama - kaže Olivera.

Podvlači da je jedini problem koji imaju, onaj sa radnom snagom.

- Mladi odlaze u inostranstvo, neće da rade za 400-500 EUR, nego idu u Hrvatsku da rade za više tokom sezone. Međutim, ne shvataju da je to samo sezonski posao i nema posla tokom cijele godine. Prosjek godina naših konobara je 62 - priča naša sagovornica.

Sisevac terme nalaze se 21 km od autoputa i u blizini srednjovekovnog manastira Ravanica. U okviru kompleksa već postoje bazen sa termalnom vodom, restoran, prirodno okruženje za djecu, vještačko jezero, izletište, rijeka Crnica i ribnjaci.

I. Milovanović

Fotogalerija
Hotel Biogor Sisevac terme
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Građevina

Sokolac raspisao novi tender za višemilionske radove na izgradnji gradske kuće

Opština Sokolac je raspisala javni poziv za izbor najpovoljnijeg izvođača radova na izgradnji Gradske kuće, trga i spomen obilježja čija je vrijednost procijenjena na 4,7 mil KM bez PDV-a, ili oko 5,5 mil KM sa PDV-om. Kako se navodi rok za izvođenje radova je tri godine od dana uvođenja izabranog izvođača u posao, a mjesto gradnje je ulica Cara Lazara bb. Dodaje se i da će javno otvaranje ponuda biti održano 10. maja do kada je i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.