NavMenu

Eurowings se vraća u BiH - Letovi između Kelna i Sarajeva od 2. juna

Izvor: Indikator Četvrtak, 21.05.2020. 08:26
Komentari
Podeli
(Foto: Rebius/shutterstock.com)
Eurowings, niskotarifni prijevoznik Lufthansa Grupe, znatno proširuje svoj raspored letova od juna 2020. i vratiće se u Bosnu i Hercegovinu.

U svom rasporedu do 20. juna, planira ponovno pokrenuti letove između Kelna i Sarajeva od 2. juna jednom sedmičnom uslugom.

Iako su aerodromi u Bosni i Hercegovini i dalje zatvorene za komercijalni promet, očekuje se da će one biti ponovno otvorene od 1. juna.

Generalni direktor Zračne luke Mostar, Marin Raspudić, rekao je da je mala vjerojatnost da će avionska kompanija ove godine nastaviti svoje sezonske operacije iz Diseldorfa i Štutgarta.

Niskocjenovni prijevoznik koji je, iako sa samnjenim intenzitetom održavao letove iz Kelna do Zagreba u većem dijelu pandemije koronavirusa Covid-19, povećat će svoju prisutnost u Hrvatskoj obnavljanjem letova iz Štutgarta, Hamburga i Diseldorfa do Splita. Takođe operacije od Hamburga i Diseldorfa do Rijeke, od Diseldorfa do Pule i iz Kelna do Zadra ponovno će se pokrenuti jednom sedmično 20. juna, izvijestio je EX-Yu Aviation.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.