Izvor: Beta | Četvrtak, 21.05.2020.| 08:42
Izdvojite članak Odštampajte vijest

U Belgiji na plažu samo sa rezervacijom

Ilustracija (Foto: BlueOrange Studio/shutterstock.com)
Gradske vlasti Ostendea na obali Sjevernog mora u Belgiji saopštile su da ovog ljeta uvode sistem rezervacija za najposjećenije plaže u cilju spriječavanja eventualnog širenja korona virusa.

Nekoliko mjesta na obali mora u flamanskom dijelu Belgije priprema se za ljetnu sezonu koja će ove godine biti drugačija zbog epidemije korona virusa od kojeg je u Belgiji umrlo više od 9.000 ljudi.

Plaža u mjestu Knoke kod Ostendea od skora ima pregrade sa ulazom na jednoj strani i one su namijenjene porodicama koje će na taj način držati fizičko odstojanje od ostalih.

Ostende, koji je jedna od omiljenih destinacija na moru, priprema se da u jeku sezone primi dnevno do 50.000 turista. Gradske vlasti su odlučile da će rezervacijama biti najbolje raspoređeni posjetioci, a najpopularnije plaže će biti otvorene samo za one koji imaju rezervaciju.

- Posjetioci će tako prije odlaska biti sigurni da ih čeka mjesto na plaži - navele su vlasti tog grada.

Belgiju je teško pogodila pandemija korona virusa i ta zemlja ima jednu od najviših stopa smrtnosti u svijetu u odnosu na broj stanovnika. Medjutim, epidemija je počela da jenjava i polako se ublažavaju mjere karantina.

Belgija, koja ima 11,5 miliona stanovnika, ima više od 55.000 zaraženih korona virusom od kojih oko 9.000 osoba preminulo.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.