NavMenu

Proširena ponuda Krajiške kuće u Banjaluci

Izvor: eKapija Srijeda, 20.05.2020. 13:49
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: MaraZe/shutterstock.com)Ilustracija
Asortiman proizvoda u Krajiškoj kući u Banjaluci, prvoj prodavnici domaćih poljoprivrednih proizvoda, obogaćen je ovih dana robom još osam novih proizvođača sa područja banjalučke regije, saopšteno je iz Centra za razvoj poljoprivrede i sela.

Sveukupno, na policama Krajiške kuće danas su zastupljeni proizvodi 58 domaćih proizvođača, a, sumirajući prve utiske, iz Centra ističu da su zadovoljni odzivom sugrađana, s tim da se veći broj kupaca očekuje po stišavanju aktuelčne epidemiloške situacije, saopšteno je iz gradske uprave.

- U našem objektu danas imamo više od 300 autentičnih poljoprivrednih prozvoda sa područja krajiške regije. Riječ je o veoma bogatom asortimanu proizvoda koji su proizvedeni na tradicionalan način, kao što su suhomesnati proizvodi, rakije, vina, sirevi, različite vrste meda, likera, domaćih sokova, džemova, kompota, čajeva, ali i veliki izbor kozmetičkih preparata na biljnoj bazi – kreme, melemi, biljne kapi, sapuni, losioni, serumi – kaže direktor Centra za razvoj poljoprivrede i sela Draško Ilić.

On dodaje da su projekat Krajiške kuće zajednički osmislili i realizovali Grad Banjaluka i Centar za razvoj poljoprivrede i sela, a sa ciljem podsticanja razvoja domaće proizvodnje i promovisanja domaćih autentičnih proizvoda.

- Možemo reći da je realizacija ovog projekta upotpunila i turističku ponudu grada i regije, na zadovoljstvo kako domaćih poljoprivrednih proizvođača kojima je na ovaj način omogućeno plasiranje njihovih proizvoda, tako i lokalnog stanovništva i turista koji u ovom objektu mogu naći domaće i zdrave poljoprivredne prerađevine. Svi proizvodi u Krajiškoj kući su zdravstveno ispitani i deklarisani, što je dodatni garant svim građanima da kupuju provjerene i kvalitetne proizvode – ističe Ilić.

Iz Centra za razvoj poljoprivrede i sela, najavljuju i mogućnost otvaranja Krajiške kuće u Trebinju, po uzoru na Herecegovačku kuću koja uspješno posluje u Banjaluci.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.