NavMenu

Gračanički Kovan M.I. tunele za dezinfekciju izvozi u cijeli svijet

Izvor: Indikator Srijeda, 20.05.2020. 08:18
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pavel L Photo and Video/shutterstock.com)Ilustracija
Kompanija Kovan M.I. Gračanica preko noći se sa proizvodnje peći na pelet prebacila na proizvodnju tunela za dezinfekciju i počela izvoz u cijeli svijet.

Prvih deset smart prolaznih kabina, kako se stručno zovu, isporučeno je u zemlje Evropske unije, izvijestila je Face TV. Tuneli su izvezeni u Mađarsku, Slovačku, Austriju, Srbiju, Italiju, a stižu narudžbe i iz drugih zemalja.

- Imamo dosta upita i nadamo se da će ovaj proizvod naći mjesto u insotranstvu i da ćemo uspjeti da pomognemo u borbi protiv pandemije svojim prisustvom u Evropi - kazao je Said Karalić, vlasnik i direktor Industrije Kovan M.I. Gračanica.

Kovan M.I. potpisao je ugovor sa firmom One World Business iz Mostara koja je glavni distibuter za ove uređaje prema inostranstvu, a takođe će biti distributer za uređaje i u Bosni i Hercegovini.

Damir Babić, projekt-menadžer u kompaniji kaže da su namjeravali u što kraćem roku da razviju proizvod za potrebe tržišta.

- U tom procesu razvoja nastojali smo da iskoristimo sve naše potencijale - od proizvodnih do intelektualnih. Mogu reći da smo razvili jedan jedinstven proizvod koji se razlikuje od sličnih na tržitu. Ima intergrisane sve osnovne elemente za kontrolu temperature i kontrolu prolaska kroz tunel. Na taj način se kontroliše ulazak u objekat ljudi koji su pozitivni na koronavirus - istakao je Babić.

Vlasnik i direktor Said Karalić kaže da je sretan što je Kovan M.I. prva firma koja izvozi uređaje za borbu protiv Covid-19 iz BiH.

- Sretni samo da immo svoju pamet koju možemo ponuditi i plasirati na tržište van BiH da ne bude da mi samo treba da kupujemo tuđe - kazao je Karalić, u video prilogu Face TV.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Energija

Pionirski projekat kompanije MT-Komex BiH - Uskoro kreće izgradnja fotonaponske elektrane u Goraždu

Beogradska kompanija MT-Komex zajedno sa MT‑Komex BH uskoro će početi gradnju svog debitantskog projekta u BiH, fotonaponsku elektranu (FNE) Rešetnica, koja će biti izgrađena u istoimenom mjestu u gradu Goraždu, u Bosansko-podrinjskom kantonu. Izgradnja solarne elektrane u BiH biće odrađena po sistemu "ključ u ruke". Dakle, planiranje i izrada modela elektrane, dopremanje potrebnih materijala, tehnologije i radne snage do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.