Izvor: Tanjug | Srijeda, 20.05.2020.| 07:51
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Britanski The Economist otpušta 1.300 radnika zbog koronavirusa

Ilustracija (Foto: racorn/shutterstock.com)
Britanska multinacionalna kompanija The Economist smanjiće za 7% broj zaposlenih na svjetskom nivou, te će oko 1.300 radnika izgubiti posao, što je posljedica pandemije Covid-19, navodi se na britanskom sajtu PressGazette.

Takođe, zbog uticaja pandemije na tržištu štampanih medija, kompanija The Ekonomist je odlučila da njihov časopis za kulturu i stil života 1843 ubuduće izlazi samo u digitalnom formatu.

Dvomjesečnik 1843, nazvan po godini osnivanja, a poznatiji i kao sestrinski list časopisu The Economist, koji je od 2016. rebrendiran u Intellegent Life više neće biti prodavan u štampanom formatu, već će naredni broj avgust/septembar izaći samo u digitalnom obliku.

Kako navodi PressGazette, otpuštanjima neće biti pogođeno uredništvo grupacije The Economist, već će se rezovi odnositi na događaje, nova rješenja za klijente, kao i na marketinšku agenciju TVC, koja je dio medijske grupacije.

Portparol grupacije izjavio je da je donijeta teška odluka o restrukturiranju kompanije i smanjenju broja položaja i radnih mjesta u dijelovima koji su najaviše pogođeni pandemijom.

- Svaki naš odlazeći kolega bio nam je od velikog značaja da izgradimo posao koji imamo danas i odlazi sa našom velikom zahvalnošću i obećanjem da ćemo nastaviti da gradimo kompaniju na zaostavštini koju su ostavili za sobom - rekao je portparol grupacije The Economist.

Kao dodatne mjere u procesu ušteda ove kompanije, izvršna direktorka Lara Boro, glavni i odgovorni urednik Zani Minton Bidojs i rukovodeći tim, kao i odbor dobrovoljno su prihvatili smanjenje svojih mjesečnih prihoda.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.