Izvor: Glas Srpske | Utorak, 19.05.2020.| 12:17
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Rogatica dobija jednu od najmodernijih atletskih staza u BiH - Romanija-putevi izvodi radove vrijedne skoro milion maraka

Ilustraija (Foto: Jamikorn Sooktaramorn/shutterstock.com)
Radnici i mehanizacija preduzeća Romanija-putevi intenzivno rade na rekonstrukciji atletske staze u okviru Sportsko-rekreativnog centra 9. januar u Rogatici, a novi tartan zamijeniće staru šljaku postavljenu 1987.

U ovoj fazi radova, kaže šef radilišta Vladimir Radojević, skida se postojeća šljaka i njena podloga, ivičnjaci, betonske ploče, jama za skakače i vrše pripreme za novu stazu.

Sa sjeverne i južne strane širina staze biće od 35 do 40 metara i na tim dijelovima će biti tereni za razne atletske discipline.

Poznati atletski radnik i trener u Srpskom atletskom klubu Rogatica Dejan Mićević, koji se veoma raduje zbog modernizacije atletske staze, kaže da će ona biti jedna od najboljih, ako ne i najbolja, u Republici Srpskoj i cijeloj BiH. Ona će, kako kaže, zadovoljavati najstrože zahtjeve pri održavanju svih atletskih manifestacija, čak i svjetskog nivoa.

Tartan stazu finansira opština Rogatica, a 950.000 KM obezbijeđeno je iz kredita koji je podignut prošle godine kod Investiciono-razvojne banke Republike Srpske.

- Uz tartan stazu, bazen za kupanje u kome će se ako dozvoli Coovid-19, na ljeto okupati i prvi kupači te sportsku dvoranu, za koju su prošle jeseni postavljeni temelji i noseći stubovi, biće stvoreni uslovi za sadržajniji i kvalitetniji život stanovnika i unapređenje sporta u opštini - rekao je načelnik Rogatice Milorad Jagodić.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.