NavMenu

Barilla mijenja recepte tjestenina - Održivo uzgajana pšenica stiže od italijanskih poljoprivrednika

Izvor: instore.ba Utorak, 19.05.2020. 08:36
Komentari
Podeli
(Foto: Shutterstock)
Najpoznatiji svjetski proizvođač tjestenine Barilla obavezao se da će od sada pa ubuduće pšenicu za proizvodnju "tjestenine" koristiti samo od italijanskih poljoprivrednika koji sirovinu za proizvod uzgajaju na održiv način.

Barilla će koristiti pšenicu iz 13 različitih italijanskih regiona, birajući četiri ekskluzivne sorte duruma koje imaju visok sadržaj proteina (14 procenata pšenice i 13% seminola), zlatno žutu boju i minerale. Promjene se odnose na 10 glavnih proizvoda: Špagete N.5, Špagete Grossi N.7.m Špagete N.8, Penne N.73, Mezze Penne N.70, Tortiglioni N.83, Mezze Maniche N.84, Rigatori N.89 , Linguine N.13 inFusilli N.98.

Barilla ne samo da će promijeniti strukturu (recept) pomenutih proizvoda, već će i promijeniti njihovo pakovanje. Legendarni crveni logo ostaje, a boja se mijenja u nešto svjetliju plavu. Da bi se što više približili savremenom poslovanju, kartonska ambalaža biće napravljena od recikliranog papira/kartona.

Barilla će pšenicu dobijati od oko 8.000 poljoprivrednika koji su članovi nešto više od 100 konzorcija i zadruga. Tjestenine Barilla kompanija proizvodi na tri različite lokacije (Marcianise, Foggia i Pedrignano).
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.