Izvor: Poslovne novine | Utorak, 19.05.2020.| 08:30
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Hercegovina auto planira u Mostaru graditi hotel vrijedan milion maraka

(Foto: Poslovnenovine.ba)
Pandemija koronavirusa značajno se odrazila na poslovanje vodećeg prodavača i servisera novih i rabljenih vozila u Hercegovačko-neretvanskom kantonu, Hercegovina-auto iz Mostara koji je u martu i aprilu ove godine imao pad prihoda i dobiti za 50% u odnosu na isti period 2019.

Međutim, unatoč takvoj situaciji nisu otpuštali radnike i prema riječima Nedima Selimotića, direktora kompanije Hercegovina-auto smatraju da će sve projekte i investicije planirane u 2020. godini uspjeti realizirati.

- U 2020. očekujemo rast prihoda i dobiti za 15% u odnosu na 2019. godinu, kada je kompanija ostvarila prihod od 5.083.470 KM i dobit u iznosu od 261.362 KM, što takođe predstavlja rast poslovanja od 50% u odnosu na 2018. Nadamo se da epidemija virusa COVID-19 neće značajno usporiti naš streloviti rast u ovoj godini - istaknuo je Selimotić.

Kao najvažniji projekat i investiciju u 2020. godini, Selimotić ističe izgradnju hotela u sklopu preduzeća u vrijednosti od oko milion maraka.

- Hotel će imati rang 4 zvijezdice i odličnu lokaciju, na pola puta između Mostarskog aerodroma i stare jezgre grada Mostara. Imaće 18 luksuznih smještajnih jedinica i depadansa sa četiri luksuzna suite apartmana. Osim moderno opremljenih prostorija hotel će u ponudi imati i restoran, konferencijsku salu, te razne vrste usluga: mogućnost organizovanja izleta, renta-a car itd - rekao je za Poslovne novine Selimotić.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.