Izvor: Startit | Utorak, 19.05.2020.| 08:16
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Google Chrome lansirao dodatak koji olakšava organizaciju nagomilanih kartica

Ilustracija (Foto: everything possible/shutterstock.com)
Google Chrome je lansirao dodatak koji će znatno olakšati organizaciju nagomilanih kartica.

Tab groups dodatak je dostupan u beta verziji Chrome-a, dok će sledeće nedelje biti i u standardnoj. Cilj dodatka je da organizuje sve kartice koje stoje nagomilane u pretraživaču, a koje će nam zatrebati u nekom trenutku. Kartice se mogu organizovati oznakama, imenima i bojama.

Kako prenosi TechCrunch, kompanija je posle višemesečnog testiranja došla do nekoliko ključnih parametara. Korisnici najčešće sortiraju kartice prema oblasti koju istražuju ili prema vremenskom prioritetu tokom rada na projektu. Zbog toga dodatak podržava više mogućnosti: unijeti nazive za grupe kartica, ili, ukoliko ste vizuelni tip, boje i emotikone. Desnim klikom na karticu odaberete: "Dodaj karticu u grupu", a zatim pronađete već postojeću grupu ili napravite novu.

Slična funkcionalnost je omogućena i korisnicima drugih pretraživača. Opera je podržala opciju grupisanja kartica u najnovijoj verziji, a Vivaldi od prošle godine ima opciju automatskog grupisanja. Da li Chrome uvodi dodatke, jer je zabrinut zbog rivala?

Prema statistici Google Chrome ima za 4% manji udio na tržištu u odnosu na avgust prošle godine, ali i dalje drži dominantno mjesto sa 67,15%. Da li je dalji razvoj proizvoda uslovio ovu promjenu ili blaga oscilacija u tržišnom udjelu nije krucijelno pitanje za one koji će tab groups rado koristiti jer im rješava problem džungle kartica.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.