NavMenu

Borba protiv divljih deponija u Banjaluci - Nove četiri lokacije pod video nadzorom

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 18.05.2020. 13:22
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Family Business/shutterstock.com)Ilustracija
Nova četiri sistema video nadzora postavljena su na gradskom i prigradskom području, u nastojanju da se smanji broj divljih deponija u Banjaluci. Video nadzor uspostavljen je na više lokacija na kojima je zabilježena pojava da nesavjesni građani, pa čak i pojedina preduzeća, na nepropisan način odlažu kabasti otpad, bijelu tehniku i građevinski materijal.

- Radi se o savremenijim sistemima videonadzora koji pokrivaju područja u realnom vremenu, a zapisi sa kamera se svakodnevno pregledaju i šalju Odjeljenju komunalne policije na dalje postupanje – ističe načelnik Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar, saopšteno je na sajtu Grada Banjaluka.

Sistemi su postavljeni na Krčmaricama, u Dragočaju, zatim u Ulici Frana Supila i na početku nadvožnjaka prema Meridijanu. Na pomenutim mjestima su istaknuti i znakovi koji upućuju na to da je zabranjeno nepropisno odlaganje otpada i da je područje pod video nadzorom. Tri postojeća video stistema, koja su u funkciji već nekoliko mjeseci, narednih dana biće modifikovana i postavljena na kritičnim mjestima u gradu.

Iz Odjeljenja za komunalne poslove podsjećaju da je u proljetnoj akciji uređenja grada, u kojoj su građani imali priliku da se na potpuno besplatan način riješe kabastog otpada, prikupljeno više od 410 tona otpada. Svi koji sada žele da se riješe takvog otpada mogu da se za takve usluge obrate Čistoći, a cijena odvoza i deponovanja kabastog otpada je 10 KM.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Spreman novac za Vidikovac iznad Trebinja, raspisan i tender za izvođača radova

Gostujući u jutarnjem programu Herceg televizije, gradonačelnik Grada Trebinja, Mirko Ćurić govorio je o raznim temama, među kojima su i projekti značajni za ovaj grad. Ćurić je istakao da je u planu izgradnja vidikovca iznad Trebinja, što će sigurno biti turistička atrakcija. Dodao je da turisti iz godine u godinu žele da vide nešto novo, a Grad Trebinje će nastojati da im to i pruži. - Spremna je projektna dokumentacija za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.