NavMenu

Pušten u promet kružni tok na Pofalićima, uloženo 1,5 mil KM

Izvor: N1 Nedjelja, 17.05.2020. 11:27
Komentari
Podeli
(Foto: nacroba/shutterstock.com)
Novoizgrađeni kružni tok na spoju ulica Hamdije Čemerlića – Put života u sarajevskom naselju Pofalići otvoren je u subotu, 16. maja.

Na otvoranju je naglašeno da se radi o jednom od strateških projekata Općine Novo Sarajevo, a općinski načelnik Nedžad Koldžo je kazao da je taj kružni jedan od najvećih na području kantona, s obzirom da obuhvata 18 ulaznih i izlaznih saobraćajnih traka.

- Općina je napravili veliki broj velikih projekata, izgradila ambulante i dvorane, ali ovaj kružni tok se definitivno svrstava u velike projekte - istakao je Koldžo i dodao da su brojne komplikacije pratile izgradnju.


Naveo je da su pet godina intenzivno radili na realizaciji ideje i projekta.

- Saobraćajnim problemima smo dali veliki značaj, a ovaj je bio u vrhu prioriteta. Ova lokacija je pravila velike gužve, pogotovo ujutro i poslije podne - rekao je Koldžo.

Ukupna vrijednost realizacije ovog projekta je 1.500.000 KM, od čega je Općina Novo Sarajevo osigurala 700.000 KM, a Direkcija za puteve KS 800.000 KM.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.