NavMenu

Damir Hadžić i dalje na čelu UO Udruženja društava za osiguranje u FBiH

Izvor: eKapija Petak, 15.05.2020. 14:42
Komentari
Podeli
(Foto: Unsplash/Helloquence)
Predsjednik uprave Euroherc osiguranja Sarajevo Damir Hadžić i dalje će obavljati funkciju predsjednika Upravnog odbora Udruženja društava za osiguranje u Federaciji BiH (UDO FBiH), dok će poziciju dva potpredsjednika i dalje obavljati predsjednica uprave Uniqa osiguranja Senada Olević i predsjednik uprave Sarajevo-osiguranja Arif Kulić, prenosi portal StartBiH.

UDO FBiH, kao predstavnik osiguravajućih kuća koja posluju u Federaciji BiH, provelo je izbore za članove organa u mandatnom periodu 2020-2024. godina.

Upravni odbor UDO FBiH uz njih u naredne četiri godine će činiti i Marina Miočić-Hamidović (Adriatic osiguranje), Fikret Hodžić (Grawe osiguranje), Edib Galijatović (Triglav osiguranje) i Radenko Vujić (Aura osiguranje). Za predsjednicu Skupštine Udruženja ponovo je izabrana Sabina Mujanović, direktorica Vienna osiguranja, a za njene potpredsjednike Zlatan Filipović, direktor Bosna reosiguranja i Brinio Jarčević, direktor filijale Brčko Gas osiguranja za FBiH.


Generalni sekretar Udruženja društava za osiguranje u Federaciji BiH Ermin Čengić kazao je Feni da su osiguravajuća društva u proteklom periodu u okolnostima uzrokovanim pandemijom koronavirusa iskazala visok stepen jedinstva i društvene odgovornosti kroz zajedničke i pojedinačne humanitarne akcije pomoći zdravstvenom sektoru.

Čengić je naglasio da će u predstojećim mjesecima, koji će biti izuzetno izazovni za ekonomiju BiH, sektor osiguranja i Udruženje kao njegov predstavnik, igrati aktivnu ulogu u svim procesima kako bi pozicija građana BiH, osiguranika te osiguranja kao djelatnosti bila maksimalno zaštićena.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Energija, Industrija

ArcelorMittal zatvara Koksaru u Zenici, dio radnika prelazi na rad u Njemačku

Kompanija ArcelorMittal Zenica pokušava pronaći načine da izađe iz postojeće situacije s obzirom na to da se zbog niske cijene čelika na svjetskom tržištu suočavaju s velikim izazovima u poslovanju, pa su odlučili obustaviti proizvodnju koksa, izjavio je danas na pres konferenciji generalni direktor AMZ-a, Nikhil Mehta. On je kazao kako je ovo samo jedan od koraka koje u narednom periodu planiraju poduzeti u tom smislu. - Jedan od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.