Izvor: BHRT | Petak, 15.05.2020.| 13:19
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Bihać izdvaja 1,3 mil KM za pomoć privrednicima i obrtnicima

Bihać (Foto: YouTube/Screenshot)
Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić potvrdio je kako je u gradskom budžetu osigurano 1,3 mil KM za ublažavanje posljedica pandemije koronavirusa, odnosno za pomoć građanima, privrednicima i obrtnicima.

- Svim privrednim subjektima koji su registrovani u gradu Bihaću platit ćemo komunalnu naknadu do kraja godine. Za tu svrhu je osigurano oko 700.000 KM, tako da ćemo omogućiti i nesmetano funkcionisanje Zavoda za prostorno uređenje - izjavio je gradonačelnik Fazlić.

Grad Bihać je zbog nagomilanih gubitaka i dugovanja za vrijeme vanrednih okolnosti svim građanima omogućio i niz drugih olakšica.

- Svi privredni subjekti koji koriste prostore u vlasništvu grada bit će oslobođeni plaćanja kirija do kraja godine. Isto se odnosi i na javne površine, a još ćemo na sjednici Gradskog vijeća usaglasiti za koji ćemo vremenski period platiti račune privrednicima na koje se odnosila zabrana rada - dodao je gradonačelnik Fazlić.

Gradska uprava Bihać će izmiriti financijske obaveze privrednika prema javnim preduzećima Vodovod i Komrad, odnosno sanirati njihova dugovanja za potrošnju vode i odvoza otpada u periodu dok im je bio zabranjen rad.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.