Izvor: eKapija | Četvrtak, 14.05.2020.| 15:18
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Nastavak modernizacije stadiona Koševo - Objavljen poziv za izvođača radova vrijednih 1,89 mil KM

(Foto: Bplanet/shutterstock.com)
Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić održao je sastanak sa ministrom kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenanom Alikadićem sa kojim je razgovarao o nastavku projekta modernizacije stadiona Asim Ferhatović Hase (Koševo), ali i o drugim projektima iz oblasti kulture i sporta.

Sastanku su prisustvovali i pomoćnici načelnika Jasmina Fazlić i Fahrudin Kurtović, te direktori javnih ustanova Centar kulture i mladih i Centar za sport i rekreaciju Općine Centar Armin Omerović i Sabina Špago, saopšteno je na općinskom sajtu.

Načelnik Ajnadžić je informisao ministra Alikadića da je Općina Centar objavila javni poziv za izvođenje radova na rekonstrukciji stadiona Asim Ferhatović Hase, a procijenjena vrijednost nabavke je 1,62 mil KM bez PDV-a (oko 1,89 mil KM sa PDV-om).

- Privode se kraju radovi na postavljanju opreme za kontrolu pristupa gledalaca na stadion, sa čitačima i barijerama. Projekat u vrijednosti od 385.975 KM finansiraju zajedničkim sredstvima Općina Centar i Nogometni savez BiH. U budžetu za ovu godinu planirali smo 1,5 mil KM za nastavak modernizacije stadiona. Javni poziv za izvođenje radova je raspisan i to za radove na zamjeni trave i ugradnji grijača, uređenje radne zone za medije, radne zone za fotoreportere. Nadamo se da će Ministarstvo kulture i sporta KS izdvojiti dio sredstava kako bismo ispunili uslove FIFA/UEFA za ulazak u treću kategoriju i održavanje međunarodnih utakmica - naglasio je Ajnadžić.

Ministar Alikadić je izrazio spremnost da Vlada Kantona Sarajevo, odnosno Ministarstvo kulture i sporta KS učestvuju u nastavku projekta modernizacije stadiona Asim Ferhatović Hase.

- U budžetu Kantona Sarajevo planirali smo stavku za kapitalna ulaganja koja ćemo ravnomjerno preusmjeriti lokalnim zajednicama. Spremni smo izdvojiti značajan iznos sredstava za nastavak projekta modernizacije stadiona, a svakako da ćemo podržati i druge projekte iz oblasti kulture i sporta koji se realizuju na području ove lokalne zajednice - istakao je Alikadić.

Na sastanku je razgovarano i o uređenju teniskih terena na Koševu, te realizaciji projekata iz oblasti kulture i sporta, a koje realizuju ustanove Centar kulture i mladih Općine Centar i Centar za sport i rekreaciju Općine Centar.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.