NavMenu

Pad prometa od 1,46 mlrd KM u aprilu na fiskalnim kasama u FBiH

Izvor: Indikator Četvrtak, 14.05.2020. 09:00
Komentari
Podeli
(Foto: Novikov Alex/shutterstock.com)
Evidentirani promet fiskalnih uređaja u aprilu ove godine zabilježio je pad od čak 1,46 mlrd KM, novi su podaci Porezne uprave Federacije BiH.

Kako je za Klix.ba kazao direktor ove institucije Šerif Isović, fiskalni uređaji u FBiH, njih 83.408, u aprilu ove godine zabilježili su promet od 2,5 mlrd KM, što je za čak 1,46 mlrd KM manje od prometa u istom mjesecu prošle godine kada je on iznosio 3,96 mlrd KM.

Ostvareni pad prometa je čak 37%, što ilustrira učinak potpunog zatvaranja našeg društva i udara na ekonomiju. Pad u martu je bio znatno manji, ali opet osjetan i iznosio je 363 mil KM.

Promet kroz fiskalne kase u prva dva mjeseca bio je u porastu od 213 mil KM (januar) i 140 mil KM (februar) u odnosu na iste mjesece prošle godine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.