NavMenu

Evo koje su smjernice za ulazak stranaca u Srbiju - Ne polaziti bez urađenog testa

Izvor: eKapija Srijeda, 13.05.2020. 08:10
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Ivana Bezarević)Ilustracija
Za ulazak stranaca u Srbiju biće potrebno da se Privrednoj komori Srbije (PKS) pošalje zahtjev firme kao i negativan rezultat testiranja PCR testa na SARS-CoV-2, ne starijeg od 72 sata, koji je urađen u inostanstvu u referentnoj nacionalnoj laboratoriji, navela je PKS.

Naime, u okviru preliminarnih smjernica, PKS navodi da zahtjev firme, koji se prosljeđuje PKS na imejl inocovid19@pks.rs, mora da bude dostavljen na memorandumu firme i da sadrži ime i prezime osobe (osoba) za koju se traži ulazak u Srbiju, broj pasoša i država koja je izdala pasoš, razlog dolaska, vrijeme i i granični prelaz ulaska u Srbiju (broj leta ili registarske oznake automobila).

Takođe u zahtjevu je potrbeno navesti na kojoj adresi će lice boraviti kao i adresu gde će se obavljati rad, budući da, kako ističe PKS, dozvola omogućava boravak u mjestu boravka i ograničeno kretanje do mjesta obavljanja rada, pod uslovom, da je lice negativno na SARS-CoV-2 test.

U smjernicama PKS, navodi se i da, ukolliko lice nije u mogućnosti da sebi obezbjedi testiranje u državi iz koje dolazi, obavezna je samoizolacija od 14 dana na adresi koju prijave Komsiiji za davanje dozvola.

PKS napominje i da nije moguće skratiti samoizolaciju od 14 dana testiranjem u Srbiji.

PKS će zatim, cijelu dokumentaciju sa svojom potvrdom dostaviti Vladinoj Komisiji za davanje dozvola za ulazak u Srbiju, u režimu primjene zaštitnih mjera od bolesti COVID-19 a odgovor se može očekivati u roku do 24 do 48 sati od ponošenja zahtjeva.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.